otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.18. 12:17

Ebben az esetben mérlegelném, hogy el tudom-e adni a 2 darab 3 TB-osat, és nem olcsóbb-e (legalább hosszabb távon) venni mondjuk két darab 6–8 TB-osat a 4 TB-osak helyett a 3 TB-osokért kapott pénzt is felhasználva. Mert most azt tervezed, hogy megtöltöd mind a 4 fiókot. Ezután már csak úgy léphetsz tovább, ha legalább egyet kidobsz. Ráadásul csak akkor lesz azonnal több helyet, ha egy 3 TB-osat „kidobsz” majd, és 4 TB-osat teszel a helyére. Ekkor is csak 1 TB-ot nyersz, és továbbra is tele az összes fiók. Tehát legközelebb megint ki kell dobni egy 3 TB-osat, és csak 4 TB-osat tehetsz a helyére, ha 1 lemeztől már plusz helyet remélsz. Szóval szerintem eléggé zsákutcába zárod magad azzal, hogy két 3 TB-osat teszel be most, ha csak 4 TB-osakat tudsz melléjük venni. Lezárod a későbbi gazdaságos bővítés lehetőségét, amit most spórolsz, lehet később többszörösen megfizeted. Szóval gondold végig ezeket!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2018.11.18. 11:13

Gandalf írta:
Jakotom írta:...Első NAS-ként egyből egy DS918+-t néztem ki...

Hosszú távra bizonyosan jó választás, de mint kezdő Synology tulaj, várhatóan 1–2,5 évig nem fogod tudni kihasználni az erejét ennek a modellnek. Viszont bizonyosan nem fogod kinőni még 5 év múlva sem.
Ahogy a RAID kalkulátoron kipróbálhatod, tökéletesen kihasználható 2x3 és 2x4 TB egy négylemezes Synology-ban. Viszont nem gondolom, hogy érdemes lenne most két új 4 TB-osat berakni a 2 darab 3 TB-os mellé, inkább 1 darab jóval nagyobb (6-8 TB-osat), a jövőre gondolva.

Az egyben 6-8 terás hdd-vel csak az a problémám, hogy szeretnék 1 lemez meghibásodással számolni és a 2×3 TB hdd-k már most is majdnem tele vannak. Szóval tárterület is kellene még.
Jakotom

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.18. 10:54

Jakotom írta:...Első NAS-ként egyből egy DS918+-t néztem ki...

Hosszú távra bizonyosan jó választás, de mint kezdő Synology tulaj, várhatóan 1–2,5 évig nem fogod tudni kihasználni az erejét ennek a modellnek. Viszont bizonyosan nem fogod kinőni még 5 év múlva sem.
Ahogy a RAID kalkulátoron kipróbálhatod, tökéletesen kihasználható 2x3 és 2x4 TB egy négylemezes Synology-ban. Viszont nem gondolom, hogy érdemes lenne most két új 4 TB-osat berakni a 2 darab 3 TB-os mellé, inkább 1 darab jóval nagyobb (6-8 TB-osat), a jövőre gondolva.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.18. 10:41

hugoagagyilo írta:...Ami fontos lenne....

Bármely Synology megfelelő erre. Valami pontosabb, különlegesebb elvárást jó lenne tudni. Azt meg Neked kellene először is eldönteni, hogy hány fiókos legyen.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2018.11.17. 19:23

Tisztelt Mindenki!
Több éve tervezem egy NAS vásárlását. Sok féle NAS-t nézegettem, de a Synology volt mindig is a legszimpatikusabb. Első NAS-ként egyből egy DS918+-t néztem ki. :-D Hosszú távra tervezek vele és úgy gondolom a 2 lemezes megoldások kevesek, pláne, hogy az asztali gépem vinyóit úgy választottam, hogy NAS kompatibilisek legyenek. Szóval van 2 db WD Red 3 TB-os. 4 lemezzel gondolkodok, az egyik kérdésem az lenne, hogy 2 db 3 TB mellé be lehet-e tenni 2 db 4 TB-at vagy maradjak a 3-asoknál? 1 lemez kiesésével számolgatok maximum. Erre melyik lemezkezelési megoldás a legjobb és milyen fájlrendszerrel. Leginkább filmek tárolására, -lejátszására, képek és egyéb adatok biztonsági mentésére, központi, mindig rendelkezésre álló, akár távoli elérésre használnám, de nem kizárt a laptopok teljes biztonsági mentése sem.
Köszönöm előre is azoknak, aki pár hasznos tanáccsal vagy gondolattal ellát!
Jakotom

HozzászólásSzerző: hugoagagyilo » 2018.11.17. 08:45

Hello!

Segítséget szeretnék kérni részemre melyik Nast ajánljátok.
Ami fontos lenne.
-biztonsági másolat
-fájlok otthoni és távoli megosztása gyors elérése
-képek videók(4K-is) tárolása ezeknek távoli elérése és Smart Tv-én való megjelenítése.
-esetleg torrent

Köszönöm előre is.
hugoagagyilo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.08. 12:59

heroes01 írta:...DS218+ vagy 718+...

Amit írtál felhasználást, abban nincs különbség a kettő között. Mindkét modellben Intel Celeron van, azaz otthonra több mint elég a legtöbb felhasználónak bármelyik. Akkor lesz majd jelentősége a sebességnek, ha egyre több mindenre akarod használni, meg ahogy jönnek az újabb és újabb DSM-verziók, egyre több funkció miatt egyre erősebb hardveren futnak majd jól. Minél drágábbat veszel, annál később növöd ki. Szerintem 1 éven belül nem fogod még kihasználni a kisebb teljesítményét sem. De ha hosszú távra kell, és anyagilag belefér, akkor legyen a DS718+, az még használtan is értékesebb lesz 6–7 év múlva is, ha mégis kinövöd egyszer.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: heroes01 » 2018.11.08. 11:43

Sziasztok!

Jövő héten vásárolnék egy Synology NAS-t, viszont még mindig két típus között vacillálok.

Mire használnám?
Első sorban RSS alapú torrentezesre, lusta vagyok magam berakni a dolgokat, automatizalni szeretnem.
Ezen felül a letöltött tartalmak tavoli elérése, kb. sajat Netflix-et akarok magamnak - ha ugy tetszik.

Mik között vacillálok?
DS218+ vagy 718+

Mindkettonel 2GB rammal vennem, csak nem tudom h elég e az a ketmagos processzor minderre. Minel ereznem meg azt, hogy negymag vagy ketmag? 720p-ben toltok inkabb, nincs 4K-s tevem, nem latom ertelmet, viszonz ha azt az arpluszt megeri a 718+, akkor inkabb azt veszem, mert olyan ember vagyok aki egyszer vesz egy jot. De azt ae akarom hogy csak alljon a teljesitmeny benne feleslegesen.

Előre is koszonom a segitsegez
heroes01

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.10.14. 10:35

Tomy írta:...Synology NAS DS115j) mit szóltok...

Nem létezik DS115j, DS119j van már helyette, ez váltotta nemrég a 3-4 éves DS115j-t. Lásd EZEN hírünket. Ha nem kell a RAID biztonsága, akkor kétféle egylemezes közül választhatsz, az erősebbet később növöd ki, nagyon gyors internetet is ki tud használni torrentezésre, több program futhat rajta párhuzamosan. De az árkülönbség (lásd a hazai kereskedőinknél) segít dönteni, illetve első NAS-nak a DS119j is elég a legtöbb felhasználónak.
1-lemezesbe bármilyen lemezt vehetsz, a WD RED az olcsóbb WD-khez képest a 3 év garancia miatt éri meg, no meg kevesebbet is fogyaszt kicsit. Másik lehetőség a Seagate Ironwolf, én ezek közül választanék.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tomy » 2018.10.13. 15:41

Sziasztok !

Én egy belépő szintű NAS-t szeretnék Ajánljatok egyet, de ehhez (Synology NAS DS115j) mit szóltok, igazából torrentezésre, médiaszerverre,adatok tárolására használnám, és milyen merevlemezt vegyek hozzá esetleg egy WD-redet?

Válaszotokat előre is köszönöm.
Tomy

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!