otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.03.09. 15:48

csiszi írta:Jól elbeszélgetek magammal...

Nem mondtuk, hogy ez egy chat. Ha látjuk az új posztot, előbb utóbb válaszolunk, türelem.
A DS File is le tud játszani, de ő is átadja Androidon külső alkalmazásnak a videót tudtommal. És a transzkódolás – ahogy írtam – csak a DS video klienssel működik.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.03.09. 15:46

A Synology routerre telepíthető a Médiaszerver csomag, ami egy DLNA 2.0 szerver. Ezzel minden normális DLNA-app és DLNA-s lejátszó (zenelejátszók, okostévék, stb.) kompatibilis elméletileg. Azt, hogy melyik program tudja a DLNA szerverről a Chromecastra küldeni a videót, ne tőlünk kérdezd, nem ismerjük ezt az eszközt. A médiaszerver DLNA-n elérhetővé teszi az általa katalogizált (indexelt) médiafájlokat, illetve stremeléskor küldi azokat. Jobb médialejátszóval azért nem DLNA-n keresztül szoktunk lejátszani. Zenéhez viszont elég.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csiszi » 2016.03.09. 13:56

Jól elbeszélgetek magammal, elnézését :) De ha jól értelmezem a DS File leírását: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synology.DSfile&hl=hu, akkor nem csak DLNA-n keresztül lehet videót lejátszani, hanem a DS File-ból meg tudom nyitni a videót egy videólejátszóval is (?).
csiszi

HozzászólásSzerző: csiszi » 2016.03.09. 13:39

Köszi a válaszokat! Igen, a routernél erre gondoltam.

A router ha jól értem egy DLNA Media Server. Egy DLNA kompatibilis appal (pl https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arkudadigital.arkmc.gm) át tudom irányítani a streamet egy videólejátszó app-ba vagy chromecastra, nem? Vagy mit tud a media server?
csiszi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.03.09. 12:34

1. Androidon a DS video nem játszik le, hanem átadja egy általad kiválasztott appnak a lejátszást. A feliratokat nem „teszi rá” a képre, azt mellé „adja”. Ha a program tud kezelni külső feliratokat, akkor menni fog. De csak Synology NAS-on fut a Video Station, a routeren nem. És a transzkódoláshoz a kliens oldalon kell a DS video app.
2. Erre gondolhatsz:
Kép
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csiszi » 2016.03.09. 09:25

Sziasztok,

otthonra szeretnék egy megoldást. Az elsődleges feladat torrent, majd a letöltött videók streamelése chromecast-nak és android eszközöknek. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

- Nem teljesen világos, hogy a feliratok hozzáadásához szükséges-e az átkódolás, vagy ezt átkódolás nélkül is rá tudja rakni? (most Plex-et használok, ami "rákódolja" a feliratot a filmre) A FAQ-nál csak az appletv esetében van megemlítve, hogy a felirat esetleg nem működik.
- A másik kérdés a routerre vonatkozik. Van netflixem, aminek a régió-függetlenítéséhez szükség van arra, hogy a router tudjon static route szabályokat létrehozni, azaz egy bizonyos IP (a google dns-e, 8.8.8.8) felé menő kéréseket egy másik IP (smartdns) felé továbbítson. A NASok oprendszerének láttam demóját, de a routeréhez nem találtam ilyet.

Előre is köszi!
csiszi

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2015.06.12. 21:31

Köszi a választ. A felületet azért kérdeztem,mert mindenhol SRM - nek említik. (Synology Router Manager 1.0) Szerintem nekem elég lesz,amint látod,az előző eszközeim se voltak alap modellek,mégis visszatértem a routerhez. A mostani routeremben 2x800Mhz-es cpu,és 256MB ram van,és usb 3.0-án 56MB-al olvas,meg 32MB-al ír a hdd-re. Nekem ez elég,ha ezt hozza a Synology routere,akkor már nekem jó,csak itt kapok + telepíthető csomagokat.
Ami még szempont nekem,hogy nincs még egy világító,áramfogyasztó kütyü a szobámban,a router ellát mindent. Majd beszámolok milyen,ha megjelenik :)
Zoli_B

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.06.11. 19:42

Valamikor az év vége felé várható. A felület a DSM, tehát mint az összes NAS-nak. Én nem vagyok olyan lelkes, mint Te, még nem látom, kinek lesz ez jó ennyiért. Várhatóna 50 ezer Ft felet lesz az ára. Ezért már veszek egy DS214se-t, amiben van RAID, vélhetően nem gyengébb a hardvere mint a routernek, és nem kell USB-s lemezeket dugdosni rá, hordozható akár. És marad még pénzem egy normál routerre is.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2015.06.11. 19:27

Üdv,

érdeklődnék,hogy tudtok e valami megjelenési dátumot a Synology routeréről?
Volt több Synology termékem is, (Usb Station2,DS112,DS114) , de valahogy mindig oda jutottam,hogy elég nekem egy komolyabb router,ami ellátja nekem azt a pár dolgot ami kell, (letöltés,ftp,dlna,vpn,smb) , és eladtam a fenti eszközöket. Amikor megláttam pár napja a Synology routerét,egyből tudtam,hogy ez lesz a következő routerem. Egy Asus AC56U-t fog leváltani,YT videók alapján ígéretes lesz. A routernek lesz majd élő,kipróbálható demó webes felülete?

üdv:
Z
Zoli_B

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.30. 09:08

A Forgalmazóink között bizonyosan találsz több céget is, ahol nem csak NAS-t kapsz, de lejátszókat és akár erősítőket, hangfalakat is forgalmaznak. Beszélj párral, és érezni fogod, melyikőjükkel „beszélsz egy nyelvet”, segíteni fognak! Én nem választhatok közülük, hiszen egyformán fontos partnereink.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!