Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.
Szerző: atti73 » 2014.09.15. 09:32
Gandalf írta:Ezt beszéljük majd meg bent a fórumon a megfelelő topikban, ha meglesz a NAS!
ha ez nekem szólt, már meg van a nas. Hova kéne írnom?
-
atti73
-
Szerző: elnokur » 2014.09.15. 09:16
Sziasztok!
Nas-t szeretnék otthonra (DS415play), olvasgattam, de sehol nem találtam róla semmit, hogy lehetséges-e vele rar fájlok kitömörítése?
Sajnos nem tudom milyet vegyek a következő 5évre, érdemes-e vennem 160-ért vagy elégedjek meg 40-ezressel.
Üdv
-
elnokur
-
Szerző: Gandalf » 2014.09.15. 09:06
Ezt beszéljük majd meg bent a fórumon a megfelelő topikban, ha meglesz a NAS!
Synology-forum.hu adminisztrátor
-

Gandalf
- Adminisztrátor
-
-
Szerző: atti73 » 2014.09.15. 08:57
Gandalf írta:atti73 írta:Azt meg tudom tenni, hogy a D-link NAS-ból kiszedett HDD-t átrakom a Synology-ba és úgy használom, formázás (adatvesztés) nélkül?...
Nem, a Synology egyedi módon akarja particionálni a lemezt a telepítés során. Synology NAS-ok között lehet csak mozgatni a lemezeket.
Akkor az működhet, hogy az adatokkal teli HDD-t usb-n rádugom, átmásolom az adatokat a másik vincsire, majd berakom az első HDD-t és tükrözöm? Vagy van jobb megoldás az adataim migrálására? Köszi!
-
atti73
-
Szerző: Gandalf » 2014.09.15. 08:43
atti73 írta:Azt meg tudom tenni, hogy a D-link NAS-ból kiszedett HDD-t átrakom a Synology-ba és úgy használom, formázás (adatvesztés) nélkül?...
Nem, a Synology egyedi módon akarja particionálni a lemezt a telepítés során. Synology NAS-ok között lehet csak mozgatni a lemezeket.
-

Gandalf
- Adminisztrátor
-
-
Szerző: atti73 » 2014.09.14. 20:25
Gandalf írta:atti73 írta:Egy D-link NAS-t cserélnék le synology-ra...
Üdvözlet a XXI. században! Nincs különbség az egyes Synology modellek szolgáltatásai között. Ha a DLNA-szerver számára indexelésre kijelölt mappá töltesz, vagy oda másolsz egy filmet, az igen rövid időn belül a szerver tudomására jut, és elérhető lesz DLNA-n. De persze lehet manuálisan is bármikor újraindexeltetni a kijelölt megosztásokat.
Köszönöm! Azt meg tudom tenni, hogy a D-link NAS-ból kiszedett HDD-t átrakom a Synology-ba és úgy használom, formázás (adatvesztés) nélkül? Elég sok adat van rajta és nem tudok hova biztonsági mentést készíteni.
-
atti73
-
Szerző: Gandalf » 2014.09.14. 18:17
atti73 írta:Egy D-link NAS-t cserélnék le synology-ra...
Üdvözlet a XXI. században! Nincs különbség az egyes Synology modellek szolgáltatásai között. Ha a DLNA-szerver számára indexelésre kijelölt mappá töltesz, vagy oda másolsz egy filmet, az igen rövid időn belül a szerver tudomására jut, és elérhető lesz DLNA-n. De persze lehet manuálisan is bármikor újraindexeltetni a kijelölt megosztásokat.
-

Gandalf
- Adminisztrátor
-
-
Szerző: atti73 » 2014.09.14. 14:55
Sziasztok! Egy D-link NAS-t cserélnék le synology-ra, több dolog miatt is. Az egyik legfontosabb kérdés a media library indexelése. Azt tudják a DS21X sorozat tagjai, hogy ha feltöltök egy filmet, DLNA-val szinte azonnal látható legyen a tartalom? Vagy ha nem is azonnal, de legalább kézzel lehet-e egy bizonyos könyvtárat újraindexelni? Köszönöm!
-
atti73
-
Szerző: Gandalf » 2014.09.04. 17:11
Azt nem mondtad, hogy milyen gyors az internetelérésed. De a film nem fog azért akadozni, mert mondjuk akár 5–6 Mbyte-tal töltene le közben. A hálózati sebességekből láthatod, hogy mit tud a DS214se, ezeknél sokkal többet.
-

Gandalf
- Adminisztrátor
-
-
Szerző: ahoneczy » 2014.09.04. 12:51
Sziasztok!
214se- n gondolkodom, de mielőtt megvenném lenne egy kérdésem. Képes az eszköz egy időben az internet felől 5-6 egyidejű letöltés mellett egy komolyabb 1080p-s nem 3d film lejátszás kiszolgálására minőségi romlás(szaggat, szétesik a film)nélkül, úgy hogy ez az internet felől érkező adatforgalom kárára (belassul) menne?
köszi és
Üdv,
-Á-
-
ahoneczy
-
Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!