otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.06.10. 10:10

Meg lehet osztani DLNA-n, de nem leszel elégedett a tévével, mint lejátszóval. De eleinte jó lesz az. Erre a feladatra bármelyik, még a legkisebb modell is több, mint elegendő. Pl. DS214se. A NAS leformázza (EXT4-re) és 3 részre partícionálja a bele kerülő lemezeket.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robi81 » 2014.06.09. 08:57

Sziasztok
Nas szervert szeretnék vásárolni,főleg torrentezésre és erről szeretném nézni a filmeket a tv-n.a tv tudja a dlna-t tehát erről meg lehet osztani a filmet,hogy ne kelljen mindig másolni HDD-re vagy pendrivre illetve asztali pc-n megosztani?
Erre a célra mi lenne a jó választás?256Mb ram elég vagy 512?
Mindenképpen 2 lemezes nast szeretnék.
Illetve a meglévő samsung HDD 1TB belerakhatom vagy a Nas formázni fogja tehát előtte mentsek le mindent?
Előre is köszönöm a válaszotokat.
robi81

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.05.30. 08:08

Ha tényleg érdekel, mire jó a Synology Remote, kérlek olvasd el a leírását! Semmi köze a NAS ki/bekapcsolásához.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: engineur » 2014.05.30. 07:52

Mire jó a DiskStation távirányítója? Ez egy opcionálisan vehető kiegészítő kütyü. Ha lusta vagyok odamenni és kikapcsolni a DS-t, arra ez a megoldás egy kicsit drága.
Mi a véleményetek az Androidos appokról távirányító helyett?
Találtam egy ilyet: AndroMote Remote Control
engineur

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.05.26. 09:24

Hát, a Synology.hu-n illetve a hazai forgalmazók adatlapjain kell, hogy lásd a különbséget. Mivel minden kapható Synology-n a DSM5.0 fut jelenleg, így szolgáltatások terén nincs különbség. Mindegyik ugyanazt tudja, csak van ami gyorsabban, van ami lassabban. A DS412+ Intel Atom CPU-t használ, így a leggyorsabbak közé tartozik, amit láthatsz a hálózati sebesség terén (bár egy ethernet porton – ami jellemző otthoni használtra – keresztül nem sok különbség van már), vagy mondjuk ott, hogy hány kamerát képes egyszerre kezelni, hány párhuzamos kapcsolatot kiszolgálni, vagy hány torrent jobot futtatni. Ha az első Synology-d lesz és otthonra kell, egy j-s modell bőven elég szerintem. Ha megteheted, vegyél drágábbat, azt bizonyosan később növöd ki, de nem biztos, hogy ki tudod használni a plusz teljesítményét.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: engineur » 2014.05.26. 08:42

DiskStation DS414j vagy DS412+. Melyik a jó választás?
Áruljátok el, hogy miben különbözik ez a két Synology.
NAS-t szeretnék a Popcorn A-400-hoz illeszteni.
A DS414j pénztárcabarát, de szívesen áldozok rá többet, ha a DS412+ többet nyújt.
Mennyire zajos a ventilátor? :D
engineur

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.03.17. 12:15

Hát, szerintem ezt mi nem tudjuk megválaszolni. Személy szerint azt gondolom, hogy egy online játék szerverénél a reakcióidő a legfontosabb, nem az átviteli sebesség. Ha nincs szükség a 4 lemez kapacitására, akkor a DS214+-t mondanám, mivel az a leggyorsabb a számítások és a reakcióidő terén. Lehet, SSD-t tennék bele, ha nem a kapacitás a lényeg.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Draden » 2014.03.15. 14:55

Sziasztok!

Én is egy NAS szerver kialakításán gondolkozok, ami az alábbi feladatokat látná el:

-SQL szerver, WWW szerver (20-30 fős leterheltséggel kb.)

-Popcorn Hour-on keresztül két TV akár egyidejű HD minőségű film lejátszásának biztosítása

-Felhőszerver, a gyors távoli elérés érdekében telefonon és gépeken egyaránt (főleg kis fileokról lenne szó: képek, dokumentumok)

-LAN-on keresztüli gyors adatelérés a gépek -kb. 3- és a NAS között (az adatok javát arról szeretném megnyitni és dolgozni is velük, mintha a gép rendes meghajtóként látná)

A hálózat egy TP Link SG1008D Gigabites switchen keresztül működik, amire rá van dugva egy wifis router is, ami az internetet osztja meg. A kábelezés CAT6-os és minden gép rendelkezik gigabites csatlakozóval.
Az adatmásolás és írás terén nincsenek nagy elvárásaim, nagyjából a befolyásoló tényezőket leszámítva egy ~70 MB körüli átlagos írási/olvasási sebességet szeretnék elérni, ami szerintem bőven elég egy ekkora hálózatnál, -tekintve a HDD-k képességeit- ha kevésnek látjátok kérlek szóljatok! AZ SQL szerver nem kezelne nagy fileokat, viszont elég sok apró tábla van benne, mivel egy rpg játékszerverről lenne szó, ezért kicsit félek a memóriától és a processzor kapacitásától.

A fő szempont tehát az lenne, hogy egy megbízható, biztonságos, akadásmentes ám az írási/olvasási sebességnél kompromisszumképes NAS-t találjak, hiszen úgyis az internet sávszélessége lesz a legbefolyásolóbb a távoli elérésnél, helyi hálózaton pedig csak a filmek lejátszása és a gépeknek való adattár biztosítása van.

Eddig az alábbi szerókat néztem (ennyit szánok rá: <=115 eFT):

DS413J (ennél az egyedüli problémám az, hogy nem képes lebegőponttal dolgozni. Ez mennyire látszik meg, vagy a nagyobb CPU kompenzálja?)

DS213J (szimpatikusnak tűnik, de a bővíthetőség hiánya kicsit aggaszt. Azt leszámítva jó lehet?)

DS214+ (Kicsit drága, és csak 2 lemezes.. de ez teljesítményben a legjobb... kérdés, hogy kell-e ekkora?

Ami engem illet én a DS413 J-t venném, de csak abban az esetben ha meggyőződtem róla, hogy a lebegőpont hiánya nem megy az akadás rovására és az 512 mb ram szintén elégnek bizonyul.

Szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Draden

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.16. 09:39

Van olyan internetkapcsolatod, amin kifelé megy másodpercenként mondjuk 8 Mbyte? Azaz van a feltöltési sebességed kb. 70 Mbit? Ha igen, akkor 1 darab Blu-ray filmet jó eséllyel meg lehetne nézni távolról. Már ha a másik oldalon a letöltés van legalább szintén 60–70 Mbit (és a kettő között sem lassul semmiért). Ezt én elfelejteném a helyedben, mert vélhetően nem a válasz az előző kérdésemre. Azt gondolom, Magyarországon az otthoni internet átlagos feltöltési sebessége kb. 5 Mbit/másodperc lehet. Így egy 25 GByte-os fájlt olyan 28 nap alatt át is lehet tölteni, ha jól számolok... Ne ezért vegyél NAS-t!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2014.01.16. 08:10

Akkor arra nem alkalmas ,hogy egy másik helyről médialejátszóval megnézzenek egy blu ray filmet róla??
fecke78

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!