otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.09.21. 19:40

fodorb írta:Várható esetleg fabados synology? Értem ezalatt azt, hogy szerintem sokan nem használjuk ki a sok Feture-t amit tud a cucc...

Amit keresel, már kapható: D-link, Zyxel, stb. néven megtalálod őket! „A többi szerintem legtöbbünknek totál felesleges.” – ha igazad lenne, nem a Synology lenne a legnépszerűbb NAS a világon...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fodorb » 2013.09.20. 21:06

Várható esetleg fabados synology?

Értem ezalatt azt, hogy szerintem sokan nem használjuk ki a sok Feture-t amit tud a cucc,

Amiket használunk :
File elérés samba-n keresztül, és ezt tegye minél gyorsabban úgy 100 Mbyte/sec alá ne menjen
torrent, de arra is inkább a transmission
FTP server.

A többi szerintem legtöbbünknek totál felesleges.
És mivel benne van az eszközben nyilván emeli az árát.
fodorb

HozzászólásSzerző: hydrox » 2013.08.29. 17:15

Szuper, köszi :)
hydrox

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.08.29. 17:12

hydrox írta:...Akkor melyik NAS-t tudod ajánlani, ha nem ez a szempont? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy mire jó a 2GHz-es és mire a 2*1GHz-es változat?

Én megnézném a helyedben az adatlapokon, hogy mik a különbségek. Más-más a hálózati sebesség, a max. kliensszám, a használható IP-kamerák száma, az egyidőben futtatható torrentek, stb. Otthonra egyébként a DS213j-is is kevesen tudják kihasználni, de persze örülünk neki, ha minél drágábbat veszel :)
Ha az első Synology-d lesz, akkor a DS213 szerintem jó tanulni. Ugyanis használat közben érzel majd rá, mi mindenre van szükséged, miket telepítenél rá, mi lassú, mi felesleges számodra. A DS213+-t inkább céges környezetben több klines egyidejű kiszolgálására javasolnám, otthonra DS213j, vagy DS213 szinte biztosan elég kezdetben.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hydrox » 2013.08.29. 16:55

Köszönöm a választ :)
Akkor melyik NAS-t tudod ajánlani, ha nem ez a szempont? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy mire jó a 2GHz-es és mire a 2*1GHz-es változat?
hydrox

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.08.29. 16:40

A legkisebb Synology (DS112j) is képes egyidőben akár több fullHD-s streamet küldeni több tévére. Így ez ne legyen szempont a választásnál. A szűk keresztmetszet a tévé lesz, amely csak bizonyos bitsebességig (átlag 35–42 Mbit) fogja tudna akadozás nélkül lejátszani a HD filmeket. Illetve a wifis lejátszás HD-s film esetében nagyon függ a térerőről, és a számítógépben lévő wifi-kártyától.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hydrox » 2013.08.29. 16:03

Sziasztok!

Az adataim biztonságos tárolása mellett szeretném a NAS-t HD video stream-elésére is használni. A Samsung TV-m (2013-as modell) és a NAS is DLNA képes. A TV-t és a NAS-t is cat6 kábellel kötném a gigabit-es router-hez (N-es wifi is van benne).

Kétféle képpen szeretnék filmet nézni:
1: Laptop-on vezeték nélkül (Ez a barátomnál tökéletesen szaggatás nélkül működik DS211j modellel)
2: A NAS-on található filmet szeretném TV-n keresztül elindítani és nézni. Úgy láttam, hogy a két készülék elvileg teljesen alkalmas lenne rá.

Ehhez a DS213 és DS213+ modelleket néztem ki. Sajnos abban bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam. A 213-ban 2GHz-es proci van, míg a 213+-ban 2*1GHz található.

A kérdésem, hogy erre a felhasználásra melyik az optimálisabb és vajon miért?

Köszönöm!
Üdv,
Peti
hydrox

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.08.21. 08:36

Nem ismerem, de vélhetően a Truecrypt nem hardveres titkosítás, így azt nem fogja kinyitni szoftver (jelenleg) a Synology-n. Csak a hardveresen titkosító külső lemezek használhatóak (pl. Skydigital Lockdown). Minden külső lemez természetesen külön megosztásként látszik, külön jogok rendelhetőek hozzájuk. Almappákhoz is lehet hozzáféréseket adni, de ennek vannak korlátjai, és alapvetően a megosztásokra kellene úgy gondolnod, mint tetszőlegesen beállítható mappákra. USB-s lemezről is képes a DLNA-szerver filmeket küldeni a TV-re. Az összes 1-lemezes Synology-n ugyanazok a szolgáltatások futnak, csak a teljesítményüktől függően más mennyiségű IP-kamerát, egyidejű kapcsolatot, egyidejű letöltést tudnak kiszolgálni (ahogy az adatlapjaikon látszik). Még a zene- és videótranszkódolás terén van eltérés.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gkoltai » 2013.08.20. 08:32

Hello!
Tobb kerdesem is lenne, eloszor kerdeznek az usbn csatlakoztatott merevlemezekrol: az egyik truecrypttel titkositott usbs merevlemez, elerheto e az otthonrol illetve tavolrol? Van egy masik kulso vinyo is, ott hogyan menedzselheto a hozzaferes, az is kulon drivekent latszik? A usereknek adhato e ennek almappaihoz hozzaferes, vagy usbs vinyonal az egeszhez egyben lehet hozzaferest adni?
Usbs vinyorol is mehet streameles hd filmek eseten tvhez? Ehhez eleg egy 112j? Milyen limitaciok vannak - ha barmi is van - szolgaltatasban a112j, 112, 112+ kozott? Sajnos nem talaltam e haromrol osszehasonlitast a honlapon.
Koszonom!
gkoltai

HozzászólásSzerző: sefiro » 2013.03.10. 21:57

köszi a válaszokat, akkor egy gigabites switch tűnik jó ötletnek (kompatibilitás szempontjából gondolom mindegy a típusa), a routert pedig eladom :)
a ZTE-re egyébként VDSL net jön, így a WAN portja is szabad, de akkor ezzel sem tudok sok mindent kezdeni eszerint.
sefiro

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!