sefiro írta:1. készenléti módban 2,64 W-ot ír a leírás. utóbbi milyen állapotot jelent?
Ez a system hibernation. Itt megtalálod a különböző hibernációk közötti különbséget:
http://www.synology.com/support/faq_sho ... 7&lang=enuEz egy csökkentett energiafogyasztású állapot, amiben nem csinál semmit a NAS (torrentek sem fognak futni!), viszont ha egy program/kliens hozzáfordul, akkor felébred. Ha futtatsz rajta torrentet, akkor sosem fog ebbe az állapotba kerülni

sefiro írta:2-3. RAID vs NO-RAID
Ehhez annyit tudok mondani, hogy szerintem jobb lenne mindjárt az elején eldönteni, hogyan akarod használni, és nem menet közben, tele adatokkal variálgatni!
Alternatív lehetőségként azt tudom még javasolni, hogy két különálló kötetet hagyjál meg, és csak a fontos adatokat szinkronizáld át mindkettőre. Így csak annyi helyet veszítesz amennyit feltétlenül szükséges. Hátránya, hogy ha akarsz majd egyben egy 3,5TB-os megosztott mappát, az nem fog menni

(Bár azért CLI-ben lehet ügyeskedni!)
Egy általános érvényű gondolat: a RAID nem backup! Ha véletlenül letörölsz valamit, azt az összes lemezedről egyszerre törlöd

Emiatt ne válaszd a RAID-et!
sefiro írta:4. a DS213+ kapcsán mik a tapasztalatok a torrent klienst illetően? (a médialejátszó nemigen erre lett kitalálva, ezért igencsak szenved egy-egy nagyobb file töltésekor)
transmissionnal tudom irányítani vagy saját szoftverrel?
Sajnos nekem egy gyengébb típus van, így a CPU-ról nem tudok mérésekkel szolgálni, de a Te interneteddel biztosan meg fog birkózni

Összehasonlításképpen a DS211 kb. 6Mbyte/s-sel tud letölteni torrentről.
Van egy saját letöltő kliense, a Download Station. Ez tud letölteni HTTP/FTP-ről is, a torrent letöltéséhez pedig szintén transmissiont használ. Ezen kívül külön csomagként feltelepítheted rá az önálló transmissiont, remote GUI-val.
sefiro írta:5. az netkapcsolatom garantált értékei:
letöltés: 10 Mbit/sec
feltöltés: 0,5 vagy 1 Mbit/sec
Ez a feltöltés FullHD-hoz sajnos kevés lesz

Nézd meg néhány film nfo-ját, amiket letöltöttél, és nagyjából ki tudod számolni, hogy ideális esetben mennyire van szükség hozzá. A NAS-sal nincs gond, arról több kliens is nézhet különböző HD filmeket egyszerre, de ezt csak helyi hálón fogod tudni kihasználni.
A DS213+ biztosan jó döntés.
Ha most vennék én is vagy ezt vagy a kistesó DS213-mat venném.
Persze csak ha nem nyernék a lottón, mert akkor az xs/xs+ sorozatból választanék valamit a szervertermembe