otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: dodyboy » 2012.12.13. 12:57

Szia IRO!

Nagyon Köszönöm a hozzászólást!
Nekem is eszembe juthatott volna a com-os oldal...
Remélem nem köveznek meg a márkanevek miatt de Dlink-et és Linksys-t próbáltam a kétlemezetsek közül és Raidsonic-ot az egylemezesből. ja és kb. 3-4 éve...
Megnéztem a demó kezelőfelületet, nagyon tetszik messze jobb mint bármi amit eddig láttam.
Valójában nem akarom NET-felől elérni max a munkahelyemről, de ott fix IP van, tehát max. azt az 1db IPcímet engedélyezem.
A központosított adattárolás és a backup a lényeg amit eddig egy asztali gép csinált de egy jobb technológiára szeretném kiváltani.
Azt hiszem, hogy elég a 213 és nem kell a + os. Mivel egyszerre csak ketten használjuk és nem is tervezzük a felhasználók számának bővítését.

Köszönöm a hozzászólást, szép napot kívánok!
Andruskó József
dodyboy

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.12.13. 11:29

Összehasonlító táblázat:
http://www.synology.com/products/compar ... =109%2C108
Sajnos a sima DS212-őt így elsőre nem találtam, talán mert már van utódja, de nézz körül az oldalon!
Amúgy meg ne is azt vegyél, ha már van DS213 is :)

1db ip kamera rögzítése mindegyikhez ingyen van, ha többet akarsz akkor kell licenszet venni. Meg persze a kamerát nem adják hozzá :)

A VPN csomag külön telepíthető mindegyikre. Feltörésről még nem hallottam, de tényleg nem árt az óvatosság. Elég jól testreszabható tűzfala van, pl. beállíthatod, hogy csak a munkahelyi címtartományból lehessen elérni. Plusz csak azokat a portokat irányítsd át a routereden, amit tényleg használsz. Ha csak VPN-nel éred el, akkor elég azt! Van automata blokkolás is. Ha egy címről többször bepróbálkoznak, akkor automatikusan kizárja.

A kérdéses HDD-ről nem tudok, én 2TB-ossal használok egy régebbi modellt, de talán lesz más akinek tapasztalata van.

Milyen egyéb NAS-okat próbáltál?
Ha csupa gagyit, akkor ez biztosan tetszeni fog.
Szerintem kb. egy nálunk is elérhető gyártó van, ami (majdnem :) ) ugyanez a szinvonal, gondolom nem szabad itt más márkákról írni, de Q-val kezdődik a négybetűs neve. Ha már abból is próbáltál egy viszonylag új modellt, és az sem tetszett, akkor arra sincs garancia, hogy ezzel elégedett leszel :(
Akkor ne vegyél NASt! :)

Esetleg érdemes megnézni a kezelőfelület demóját is:
http://www.synology.com/products/dsm_li ... p?lang=enu
IRO

HozzászólásSzerző: dodyboy » 2012.12.12. 19:02

Sziasztok!

Kétlemezes NAS-t szeretnék otthonra, több márka is "átment" a kezeim között de eddig egyik sem győzött meg.
A synology-ról jókat hallottam és most szeretnék választani.
A 212, 213 és 213+ termékeket nézegettem. Lehet valami termék összehasonlító táblázatot találni valahol?
Amire használnám:
géppark:
1db asztali pc Win7 vagy Ubuntu op. rendszerrel
2db laptop Win7 és WinXP op. rendszerrel
1db Macbook Pro
Ezekről a gépekről szeretnék fájlokat elérni és a Mac-et menteni a Time Machine-al.
Továbbá 2db iPhone és 1db iPad amire ai iTunes-al zenéket szinkronizálni és ezeket backup-olni.
Feltételesen gondolkodom 1db ip kamera beszerzésében és annak a rögzítéséhez is jó lenne, de ha ez nagyon megdobja az árat akkor nem szükséges.
Picit tartok attól, hogy ha NAS-t üzemeltetek akkor az adatok napi24h-ban a netről elérhetőek/feltörhetőek. van VPN megoldás? Milyen biztonságra lehet számítani ezekkel az eszközökkel?
2db 3Gb-os WD red HDD-ben gondolkodom, láttam hogy szerepel a támogatási listán. valakinek van tapasztalata vele?
Előre is köszönöm a válaszokat
dodyboy

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.10. 16:33

Informata írta:Nas vásárlás elött vagyok, de még mielött megvehettem volna a kiszemelt DS713-at, német rokon már vett nekem ajándékba a DS412+ nast.
Még nem kaptam meg. Nem tudom, hogy van-e hozzá német kártya.

Nem tudok róla, hogy mondjuk a német forgalmazó add-e hozzá bármilyen támogatást. De a Synology.com fóruma nyitott, ott bármely vevő tud kérdezni. Mi csak a hazai hivatalos kereskedőknél (és azok viszonteladóinál) vásárolt NAS-okhoz adunk ingyenes terméktámogatást, hogy minél kevésbé legyen érdemes külföldről vásárolni, ahol szinte bizonyosan olcsóbb – már csak a nem 27%-os rabló ÁFA miatt is. Amíg nincs tehát itthoni forrásból származó Synology-d, addig mi nem tudunk segíteni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janisjoplin » 2012.12.10. 07:49

Gandalf írta:...Tehát amíg csak két darab 2 TB-os lemezed van, addig 2 TB szabad helyed lesz. Ha veszel egy harmadikat, akkor már 4, a negyediknél pedig 6 TB szabad helyed lesz, és bármely lemez elromlik, nem veszítesz adatot.

Köszönöm.
Akkor még gyüjtök.Nas+4 lemez.
Janis Joplin..
janisjoplin

HozzászólásSzerző: Informata » 2012.12.08. 23:56

Sziasztok,

Nas vásárlás elött vagyok, de még mielött megvehettem volna a kiszemelt DS713-at, német rokon már vett nekem ajándékba a DS412+ nast.
Még nem kaptam meg. Nem tudom, hogy van-e hozzá német kártya.

Kérdésem hogyan tudom majd honosítani?
Estleg tudok hozzá vásárolni kártyát?
Pontosítok: Hogyan tudom majd a terméktámogatást elérni?
pl.: Ha veszek egy másik synology terméket (kártyával)?

üdv:
Informata
Informata

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.08. 10:53

zsozso írta:...A213+ csak abban különbőzik, hogy 2magos a procija és 15 kamerát kezel?

A kétmagos processzor ráadásul lebegőpontos műveleteket is tud, bizonyos funkciók így jelentősen gyorsabbak, illetve csak azon működnek (pl. transzkódolás). Jelentősen kevesebb a fogyasztása, főleg készenlétben. De nem 15, hanem 12 kamerát kezel a 8-cal szemben. Az írási sebessége is érezhetően gyorsabb (persze csak akkor, ha a számítógéped is elég gyors hozzá). Más érdemleges különbség nincs.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.08. 10:49

synNiko írta:Te egyébként melyik típust ajánlanád?...

Ne posztolj kétszer, várd meg, amíg megjelenik amit írtál! Ez egy moderált topik, előbb el kell olvasnia egy adminnak!
Ezen feladatokra a legkisebb 2-lemezes (DS212j) is elég. Ha megteheted, vegyél egy nagyobbat (DS213), ha belefér a költségvetésbe, akkor még nagyobbat (DS213+), és ha jól megy sorod, akkor egy DS713+-t :)
Minél erősebb és több a RAM, annál később fogjátok azt érezni, hogy kezd lassú lenni a sokféle feladathoz. Mert ahogy telik az idő egyre több dolgot fogtok majd a NAS-ra bízni, még ha most nem is látszik mindez előre. De ha esélyes, hogy 1–2 év múlva úgyis kevés lesz a 2-lemezes megoldás, akkor vagy a legkisebb elég most (mert úgyis el lesz adva, a mostani igényekhez meg elég), vagy már a 4, illetve több lemezes modellek közül válasszatok!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zsozso » 2012.12.08. 08:41

Sziasztok. Tanácsot kérnék Én is ottonra szeretnék egy nas-t a 213 és 213+ között gondolkodok. Felhasználás szempontjából maximum egy idejű használatban 2db upnp eszkőz, 3db számítógép lenne. A213+ csak abban különbőzik, hogy 2magos a procija és 15 kamerát kezel?
zsozso

HozzászólásSzerző: synNiko » 2012.12.08. 00:02

Persze, mindenképpen elmegyünk megnézni! Te egyébként melyik típust ajánlanád? Annak fényében, hogy kb 3 TB szükséges, kellene a RAID funkció, és később bővíthető legyen.
synNiko

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!