Nos, igyekszem sorban menni... A Time Capsule egy buta dolog lesz már a NAS-hoz képest, én eladnám, mert feleslegessé fog válni. Egyébként továbbra is használhatnád, mint eddig, de minek fogyasszon, ha a NAS is tudja mindazt, ráadásul biztonságban is van rajta a másolat (ha legalább 2-lemezes). A NAS-okat a legtöbben a RAID-es biztonság miatt veszik, mert féltik az adataikat egy merevlemezhalál esetén. De Te tudod, hogy Neked mennyit érnek, egy egylemezes DiskStation olcsóbb, illetve a legalább két lemez is drágább, mint az egy. Az Airplay-es kérdés nem tiszta nekem. A zene nem az éterbe kell, hogy jusson, hanem valami lejátszóra. Pl. egy erősítőre, vagy akár csak az iPad-re. De ehhez nem kell semmi plusz, a Synology Audio Station alkalmazása megold mindent, és Airplay kompatibilis lejátszókat is ki lehet benne jelölni, mint zenelejátszót. Ja, hogy internetrádió! Az nem tudom milyen Nálad, de mindegyik képes DLNA-szerverről lejátszani, ez pedig benne van a Synology-ban. Az általam ismert zenelejátszók és okostévék mind le tudnak játszani egy Synology-ról. Ha van wifis routered, akkor vezeték nélkül is, ha az nincs, akkor ethernet-hálózaton keresztül. De az iPad-ek miatt kell lennie Nálatok wifinek.
A zenékhez, zenéléshez nem kell feltétlenül iTunes. Felmásolod a NAS-ra őket gyakorlatilag bármilyen formátumban, majd innen számos módon elérhetőed őket. Olyan eszközön, amelyen van iTunes, megjelenik mint hálózati iTunes könyvtár. De iOS-en a DS Audio ingyenes gyári alkalmazás telepítése után ebben a programban is szólhat minden, ráadásul akár FLAC formátum s, amit az iTunes nem játszana le. A számítógépeken sem kötelező az iTunes a lejátszáshoz: a NAS-on futó Audio Station-re akár a munkahelyedről is be tudsz lépni, és a számítógépen lejátszani bármit. De még sorolhatnám. Azt javaslom, vásárlás előtt keress fel egy forgalmazónkat, ahol ki tudod mindezt próbálni!