otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: bitrain » 2012.11.07. 17:16

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy létezik Synology ds212? Boltokban lehet kapni de Synology honlapon nem láttam. Vagy ennyire új lenne, hogy még nem tették fel? A másik kérdésem,hogy ds212j nasra fel lehet rakni a 4.0 4.1 ds-t ?
Válaszotokat előre is köszönöm.
bitrain

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.11.05. 17:31

Mivel a Squeeze Server hivatalos Synology csomagként telepíthető minden DiskStation-re, így természetesen igen a válasz.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dvccsaba » 2012.11.05. 15:08

Synology DS1812+ Disk Station és a logitech squeezebox touch együtt működik-e ?
dvccsaba

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.31. 10:33

Zzr írta:...Ha adott egy négylemezes nas amiben van két lemez tükörben és egy harmadik magában amin mennek a torrentek és a kamera rögzítés...

Elméletileg leáll az a lemez, amin nem használt kötet van. De ezt hülyeségnek tartom így. Megspórolsz kb. 10 wattot, viszont nem lesz biztonságban a rendszerlemezed, a kamera felvételei, a torrentek, stb? Ha megy a torrent, meg a Surveillance Station, akkor is lesz lemezhasználat, hiszen ezek a rendszerlemezen vannak, mint programok, meg ott van pl. a swap memória is.
A kamerák által rögzített fájlok méretével ITT tudsz ismerkedni. Szerintem mindenki mozgásérzékeléssel használja a videómegfigyelést, csak akkor rögzít, ha mozgást lát. Termlszetesen programozható heti beosztásbna, óránkénti lebontásban a Surveillance Station. Természetesen megadható, mikor törlődjenek a régi felvételek, ha kevés a hely.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dhcodoki » 2012.10.29. 20:11

Köszönöm! Maradok a madzagoknál. Viszont elgondolkodtam a DS413j-n. Gondolom hosszútávon működni fog a dolog... a nagy kapacitású SSD-k kora még messze van..
dhcodoki

HozzászólásSzerző: Zzr » 2012.10.29. 14:40

Sziasztok,

újabb aprólékos kérdés merült fel bennem, most már a két lemezes, négy lemezes közötti döntés elősegítésében, de továbbra is az energia takarékosság jegyében. Ha adott egy négylemezes nas amiben van két lemez tükörben és egy harmadik magában amin mennek a torrentek és a kamera rögzítés, akkor a 2 tükör lemez le tud menni alvó állapotba (hibernáció) ha csak az egy lemezes felé van használati igény vagy ilyen esetben is pörög mindhárom winyó?
Esetleg ha a torrent és a kamera is pendrivera rögzít (tehát nincs winyó használati igény)?
Milyen mérető a rögzített kamera videója? Lehet előre definiálni hogy mikor rögzítsen és mikor ne, illetve hogy mennyi idő után írhatja felül az anyagokat?

Nézegettem már a synology demo-t, de sajnos pont az ilyen extrák már le vannak tilva!

Előre is köszi a választ!
Zzr

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.29. 10:20

dhcodoki írta:...Házimozim fejlesztésén dolgozom, és szeretnék a DVD lemezekről/DVD asztali olvasóról áttérni HD tartalomra...

Kérdést nem láttam a posztodban, pedig az megkönnyítené a válaszadást :) Ha a Synology modellek közötti dilemma a kérdés, akkor az alábbiakat mondanám: minden NAS ugyanazt tudja, tehát mindegyikben van pl. torrent kliens. HD filmek gyűjtéséhez a kétlemezes NAS kevés általában, persze ha csak megnézed és kidobod, akkor elég lehet. A DS212j is elég gyors otthonra minderre. A wifit tényleg nem erőltetném – ahogy az előttem szólóak is írták –, talán csak akkor, ha közel lenne nagyon a router a lejátszóhoz (max. egy vékony fal és mondjuk 5 méteren belül), és belső PCIe kártyával lenne megoldva a lejátszó oldalán a vétel (vagy Access Pointtal), mint pl. ahogy a Popcorn Hour C-sorozatnál lehet.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.10.29. 08:03

maxx írta:
dhcodoki írta:... Ha lehet mindezt vezeték nélkül...

Vezeték nélkül N-es hálón is szaggat a full-hd. Nálam legalábbis így van.

Szerintem mindenkinél így van.
Mindenképpen vezetékes bekötésben gondolkodj HD lejátszáshoz!
IRO

HozzászólásSzerző: maxx » 2012.10.29. 07:48

dhcodoki írta:... Ha lehet mindezt vezeték nélkül...

Vezeték nélkül N-es hálón is szaggat a full-hd. Nálam legalábbis így van.
maxx

HozzászólásSzerző: dhcodoki » 2012.10.28. 08:17

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert nagyon összezavarodtam. Lassan már azt sem tudom pontosan mit is akarok.. :roll: :)
Szóval...
Házimozim fejlesztésén dolgozom, és szeretnék a DVD lemezekről/DVD asztali olvasóról áttérni HD tartalomra. Ráadásul egy központi egységen tárolni mindent. Innen lejátszani, ide torrentezni. Ha lehet mindezt vezeték nélkül. Fontos, hogy legyen az egész rendszer kiépítése és kezelése felhasználóbarát.

Jelenleg egy öreg TP-linkes routerem van. Ezt egy N-es routerre cserélném ki első körben.
Aztán jöhet a NAS. Két lemezesben gondolkodom, de nem tudom biztosra, hogy DS213air, vagy DS212j, esetleg más..?! A NASnak nem kell feltétlen vezeték nélkül csatlakoznia a routerhez. De feltétlen kéne tudnia a torrent kliens kezelést.
Ehhez jönne egy media lejátszó. DUNE vagy Popcorn. Ami vezeték nélkül csatlakozna a NAShoz. (már ha lehetséges a HD tartalom zökkenőmentes lejátszásánál).
Azt hiszem röviden ennyi..
Köszönöm a segítséget..
dhcodoki

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!