otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.03. 15:10

Zzr írta:Ha jól értelmezem válaszod akkor a DS213-nak is tudnia kell System Hibernation-t...

Igen, hibernációból mindegyik modell fel tud kelni természetesen. Ha ki van kapcsolva, akkor csak a wake-on-lan-t ismerő modellek kapcsolhatóak be hálózaton keresztül. Akinek van USB3-as lemeze, annak lehet, hogy sok előnye nincs az eSATA-nak a hasonló sebességek miatt (bár szerintem a gyakorlatban az eSATA gyorsabb), de ha egy USB2/eSATA külső lemez kerül Hozzád, akkor jól jön az eSATA port is.
Természetesen, USB-s kártyaolvasók működnek minden modellen. A File Station a fájlkezelő (a DSM része, lásd a kézikönyvben), ez főleg arra van, hogy a kötetek között azonnal mozgass adatokat.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.03. 14:53

grunker írta:...az Aqua.hu (Aqua Electromax) és az Edigital hivatalos forgalmazó?...

Előbbi nem (és ha jól látom éppen felszámolás alatt áll), de az eDigital viszonteladónk. Nagyon jó kérdés, hogy miért nincs fent a DS213+ a kínálatában. Valószínűleg azért, mert trehányak voltak, az ezerféle termék mellett nincs idejük mindent naprakészen tartani, aminek mi persze nem örülünk. Rendeld olyan forgalmazótól, akinél kapható! Az 1–2 hetes átfutás reális volt most sajnos, de a jövő hét közepétől már lesz mindenkinél, ha most megrendeled.
Annyiban korrigálnám MrJanika válaszát, hogy nem csak a hivatalos forgalmazók oldalán listázott partnerektől tudsz „hivatalos forrásból származó” (azaz regisztrációs kártyás) Synology-t venni, hiszen több hazai nagyker is vásárol tőlünk, az ő partnereik is adnak kártyát. Vásárlás előtt ezt érdemes tisztázni, hogy adnak-e a hirdetett termék mellé.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MrJanika » 2012.10.03. 14:23

grunker írta:...az Aqua.hu (Aqua Electromax) és az Edigital hivatalos forgalmazó?
Ha igen mikor lesz elérhető honlapjukon a DS213+ modell?....

A hivatalos magyarországi forgalmazók listáját megtalálod itt. Minden egyéb helyről származó Synology termékhez nincs regisztrációs kártya, és így az itteni fórum és terméktámogatás sem érhető el.
Synology.hu moderátor
NAS: Synology DS1812+
MrJanika

HozzászólásSzerző: Zzr » 2012.10.02. 13:25

Gandalf írta:Minden Synology képes hibernáli a rendszerét is...

Köszönöm válaszod Kedves Mithrandir!

Ha jól értelmezem válaszod akkor a DS213-nak is tudnia kell System Hibernation-t (hogy kevesebbet fogyaszt-e az más kérdés) és akkor ebből az állapotból még a nem WOL-os készülékek is élednek, illetve létezik az ún. kikapcsolt állapot ahonnan már csak a WOL-os képesek éledni (ha valaki megfelelően megszólítja őket).
Én úgy tudom, hogy az eSATA csak 3Gbit/sec-t tud és csak a SATA3 tud 6-ot, az USB3 meg a kettő között van valahol, de kérdésem igazándiból nem erre irányult volna, hanem hogy többet tud-e az eSATA (funkcionalitásban a NAS szempontjából) mint USB-k, tehát előnyt jelent-e a 213+ eSATA-ja a sima 213 USB3-jaihoz képest vagy csak egy plusz csatlakozó?
Ha nincs SD port (Pl. 411) attól még kártyaolvasót kezel? Létezik valamilyen fájl kezelő a DSM-ben, tehát lehet a saját meghajtói között gyorsan másolni?

Köszönöm még1szer.
Zzr

HozzászólásSzerző: grunker » 2012.10.02. 08:28

Szia Gandalf,

az Aqua.hu (Aqua Electromax) és az Edigital hivatalos forgalmazó?
Ha igen mikor lesz elérhető honlapjukon a DS213+ modell?
egyébként mindenhol 1-2 hetes átfutási időt írnak ez lehetséges?

köszi,
grunker
grunker

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.01. 17:37

Minden Synology képes hibernáli a rendszerét is, nem csak a merevlemezeket, bár nem mindig jár ez még kedvezőbb fogyasztással. WOL kikapcsolt állapotból is megy, nemhogy hibernációból. Rosszul tudod, az eSATA olyan gyors, mint amilyen maga a SATA szabvány, azaz mondjuk, mint a lemez maga. Az USB3 azért kicsit lassabb, bár ha a lemez eleve lassú, akkor lehet, hogy USB3-on is ki lehet használni a max. sebességét. Egy kártyaolvasó az SD-foglalat, természetesen meg lehet osztani a benne lévő kártyát, mint bármely lemezt. Amely NAS elején van Copy gomb, az egy gombnyomásra képes az előlapi USB portra kötött, vagy kártyaolvasóban található meghajtóról mindent bemásolni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zzr » 2012.10.01. 13:18

Sziasztok,

pár apró kérdésem lenne a kiválasztottaim mélyebb összehasonlításához, nevezett DS213 illetve DS213+:

Mi a különbség a HDD és a System hibernation között, ez utóbbit valóban nem tudja a DS213? Mindkettőből éleszthető WOL a NAS?
    Van-e használatbeli különbség az eSATA és az USB portok között? Tud-e (használható-e) többet az eSATA-ra kötött meghajtó mintha "csak" USB-re lenne kötve? Sebességben ha jól tudom eléggé egyformák (USB3.0 esetében).
    Mire alkalmas az SD port? Egy önálló megosztott meghajtó vagy csak mint egy kártyaolvasó?
    Mi jelent az összehasonlításban olvasható SD copy, USB copy funkció?

Bocsánat a sok kérdésért, de igazándiból szemezek még a DS41x modellel is a válaszoktól függően!

Köszi.
Zzr

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.09.25. 07:01

grunker írta: + megy 5 letöltés.

Ehhez hozzá tudok szólni :)
Nálam a DS211 processzora elfogy torrent letöltésnél. Nem tud a netem maximális sebességével (80Mbit/s) letölteni, csak olyan 60-70-nel, és közben jó nagy a prociterhelés.
Ha más módszerrel töltesz le, FTP vagy HTTP az nem eszi ennyire a processzort.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne használható! Ez csak a letöltés néhány percében van, a feltöltés már nem észrevehető.
Ami még fontos, hogy letöltés közben sem akad meg a filmnézés róla!

Persze erősebbet vegyél, ha van rá pénz! Ahogy megszereted a NAS-t, egyre több mindent akarsz majd futtatni rajta :)
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.24. 16:28

Nem tudom megmondani, mert a kamerák felbontása, a kép bitsebessége bármi lehet. HD-t szerintem nem fosz interneten keresztül nézni, egy otthoni internetkapcsolat felfelé sebessége erre nem igen elég. De vélhetően a DS212j is elég lenne minderre, de ha teheted, egyel erősebbet vegyél, ki tudja, mit (milyen igényeket) hoz a jövő!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: grunker » 2012.09.24. 14:54

Szia,

Köszi a választ.

A kérdés amit valószínűleg nem jól fogalmaztam meg ez lenne:

egy időben következő események zajlanak:
otthon a feleségem HD filmet néz, rögzít 4 kamera, én távolról használnám HD film lejátszásra, + megy 5 letöltés.

Ezt zökkenőmentesen kiszolgálja DS213, DS213+ vagy DS212j.

köszi, grunker
grunker

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!