otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.12.02. 15:08

attack22 írta:...DS216play (ez a drágább 4-5 ezerrel) és DS218play között mi a különbség?

2 év. Meg a processzor, meg a RAM sebessége. Kb. 1 évvel ezelőtt a DS218play váltotta le a DS216play-t. Nem gondolom, hogy bárhol lehetne mág DS216play-t kapni, legfeljebb használtan.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: attack22 » 2018.12.01. 11:30

Sziasztok!

DS216play (ez a drágább 4-5 ezerrel) és DS218play között mi a különbség?

Köszönöm
attack22

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.23. 09:48

Jakotom írta:...Hogyan tudok belépni a fórumra, én azt hittem már bent vagyok.

Majd ha regisztrációs kártyával regisztráltad a NAS-t a Terméktámogatás oldalunkon, utána éred el a többi alfórumot, ez most csak a vásárlás előtti kérdések topikja, amihez hozzá tudsz szólni.
Otthonra nehéz olyan felhasználást elképzelni, amihez érdemes lenne SSD-t használni. Addig nem vennék, amíg nem érzem a hiányát. Ha webszervernek fogod használni sok száz látogatóval egyszerre, akkor talán majd érzed, addig nem igen. Ráadásul nem mindenféle M.2 SSD-t kezel. A Black Friday-ra nem igazán izgulnék, amikor mondjuk egy SSD-ről van szó, ami ára folyamatosan és rohamosan csökken. Ha most nem veszed meg 20%-kal olcsóbban, akkor 3 hónap múlva bárhol megkapod 30%-kal olcsóbban.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2018.11.23. 09:16

Gandalf írta:
Jakotom írta:...érdemes-e egy DS918+ 8GB nasba rakni m.2 ssd-t is a lemezek mellé?...

Kérlek, erről bent a fórumon beszéljünk, ez már olyanokat érint, akiknek van Synology-juk! Ahogy gondolom, adott egy DS918+ már.

Most van kiszállítás alatt a termék, csak a Black Friday miatt ma jó áron tudnék hozzá ssd-t.
Hogyan tudok belépni a fórumra, én azt hittem már bent vagyok.
Jakotom

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.23. 09:08

Jakotom írta:...érdemes-e egy DS918+ 8GB nasba rakni m.2 ssd-t is a lemezek mellé?...

Kérlek, erről bent a fórumon beszéljünk, ez már olyanokat érint, akiknek van Synology-juk! Ahogy gondolom, adott egy DS918+ már.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2018.11.23. 02:07

Kedves Gandalf!
Érdeklődnék, hogy szerinted érdemes-e egy DS918+ 8GB nasba rakni m.2 ssd-t is a lemezek mellé? Ha igen, mekkorát? Jobb egy nagyobb vagy 2 kisebb a párhuzamosítás miatt? Ezt a gyorsítótárazást hogyan kell érteni, ha van ilyen a gépben, akkor nem a merevlemezen foglalódik le ez a terület? Függ a merevlemezes tárhely kapacitástól, hogy mekkorának kell lennie? Köszönöm a segítséget!
Jakotom

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.19. 09:38

Bármely Synology megfelelő erre továbbra is, nem szűkítettük a kört. Minél erősebb hardverűt választasz, annál később növöd majd ki. Minél több a lemezfiók, annál gazdaságosabban tudod használni. Azt látom, hogy a felhasználók 1–1,5 év alatt „lakják be” a NAS-ukat, akkor már egész sok mindent rábíznak (ha bírja erővel), egyre több appot telepítenek és egyre többen használják. De a Te kezdeti elvárásaidnak egy DS119j is elég. Ha teheted, akkor válaszd a DS118-at, az előbbiek miatt4
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hugoagagyilo » 2018.11.18. 20:54

Gandalf írta:
hugoagagyilo írta:...Ami fontos lenne....

Bármely Synology megfelelő erre. Valami pontosabb, különlegesebb elvárást jó lenne tudni. Azt meg Neked kellene először is eldönteni, hogy hány fiókos legyen.

Úgy gondolom raidre-nincs szükségem. Elég lenne a napi 1 vagy kétszeri biztonsági mentés és csak a munka mappára vonatkozóan.(esetleg a fotók még) Ezt a munka mappát viszont jó lenne ha távolról akivel akarom meg tudjam osztani. Itt jó lenne ha akivel megosztom a mappát viszont tudjon feltölteni.
Saját szórakozás gyanánt pedig az otthoni média tár feladata lenne. Filmek és fotók tárolása és TV-n vagy PC-n való elérése.
(Arra gondoltam talán egy egylemezes elég , és USB -n keresztül ment egy hordozható vinyóra biztonsági másolatot naponta kétszer ha ez kivitelezhető.)
Köszi a választ előre is :)
hugoagagyilo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.11.18. 16:08

Jakotom írta:...A raid kalkulátort nézegetve ha 6-8 TB vinyókat rakok a 3-asok mellé, akkor pedig, kihasználhatatlan helyem lesz...

Ha így lenne, nem ajánlottam volna ennek a megfontolását. Nincs kihasználatlan hely, ha legalább páronként egyformák a lemezek.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2018.11.18. 14:02

Gandalf írta:Ebben az esetben mérlegelném, hogy el tudom-e adni a 2 darab 3 TB-osat, és nem olcsóbb-e (legalább hosszabb távon) venni mondjuk két darab 6–8 TB-osat a 4 TB-osak helyett a 3 TB-osokért kapott pénzt is felhasználva. Mert most azt tervezed, hogy megtöltöd mind a 4 fiókot. Ezután már csak úgy léphetsz tovább, ha legalább egyet kidobsz. Ráadásul csak akkor lesz azonnal több helyet, ha egy 3 TB-osat „kidobsz” majd, és 4 TB-osat teszel a helyére. Ekkor is csak 1 TB-ot nyersz, és továbbra is tele az összes fiók. Tehát legközelebb megint ki kell dobni egy 3 TB-osat, és csak 4 TB-osat tehetsz a helyére, ha 1 lemeztől már plusz helyet remélsz. Szóval szerintem eléggé zsákutcába zárod magad azzal, hogy két 3 TB-osat teszel be most, ha csak 4 TB-osakat tudsz melléjük venni. Lezárod a későbbi gazdaságos bővítés lehetőségét, amit most spórolsz, lehet később többszörösen megfizeted. Szóval gondold végig ezeket!

Ahhoz, hogy áttérjek a 2 lemezes megoldásra és előre lépjek tárhelyben is legalább 8 terásat kellene vásárolnom, ráadásul, ugye 2 darabot is, ami elég húzós már most így egyszerre a nas mellett anyagilag. Még ha a 3 TB WD Redeket kb. 15 e Ft-ért is adom el. Most maradnék a 2 db új 4 terásnál és jövőre átcserélném a 3-asakat 6 vagy 8 terásakra. Előbb-utóbb úgyis a 4 lemezes volna a cél. A raid kalkulátort nézegetve ha 6-8 TB vinyókat rakok a 3-asok mellé, akkor pedig, kihasználhatatlan helyem lesz, amit átmenetileg sem szeretnék. :-D Sajnos gazdaságilag meg kell találnom az aranyközép utat.
Jakotom

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!