otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.09.01. 22:15

adi írta:...De a lényeg akkor a belépő szintű Synology is jó nekem erre a feladatra. Egyetlen lejátszót kell csak kiszolgálnia.

Igen, jó. De ha 200 Mbites internetelőfizetésnek így semmi értelme, ha nem cseréled le a routert. Vagy válassz egy lassabb csomagot kevesebb pénzért, vagy vegyél egy routert aminek gigiabites a WAN-portja is, de ez így most pénzkidobás, szerintem.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: adi » 2014.09.01. 18:46

Gandalf írta:... majd egy portját a routerhez csatlakoztatnám. Ha az internetelőfizetésed nem gyorsabb, mint 100 Mbit, lényegtelen, hogy a routeren csak 10/100-as az ethernet, illetve a WAN-portja is csak 100-as gondolom.

Így van a WAN is 10/100-as. 200/50-es netem van most emelték és a lakásba csak egy ethernet kábel jön be klasszikus értelemben vett Modem-em egyáltalán nincs lakáson belül. Ha jól tudom közvetlen switch így nem helyezhető a router elé ebből kifolyólag marad a router elől, abból pedig a switch. De a lényeg akkor a belépő szintű Synology is jó nekem erre a feladatra. Egyetlen lejátszót kell csak kiszolgálnia.
adi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.09.01. 18:13

Bármelyik Synology, így a legkisebb, a DS214se is bőven elég gyors arra, hogy egyidőben akár 3-4 szobában is 3D fullHd filmeket nézzél róla. A 3D ISO-khoz már gigabit kell (általában), így valóban egy mondjuk 5-portos gigabites switch-re szükséged lesz bármelyik Synology mellé. Utána én már ebbe dugnék mindent, ami otthon tud gigabitet (lejátszót, NAS-t, számítógépet – miért maradna az a routerhez csatlakoztatva), majd egy portját a routerhez csatlakoztatnám. Ha az internetelőfizetésed nem gyorsabb, mint 100 Mbit, lényegtelen, hogy a routeren csak 10/100-as az ethernet, illetve a WAN-portja is csak 100-as gondolom.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: adi » 2014.09.01. 16:44

MED600X3D-hez nézegetek egy NAS-t amelyről a BD lemezeimet bd.iso, bd3d.iso-ból szeretném nézni hálózaton keresztül. Annyi a problémám, hogy routert emiatt nem cserélnék, de egy olyan routerem van amin egyetlen egy 10/100-as ethernet van és ez eddig a MED-be volt kötve. Ha beszerzem a NAS-t problémáim lesznek ez tény amit talán egy gigabites switchel orvosolhatnék. Ha jól gondolom ilyen formában a switch csak a MED és a NAS között enged gigabites kommunikációt ami elég is lesz a bd adatfolyam akadozásmentes lejátszásához. A NAS és a MED a számítógépemmel így csak 10/100-on fog kommunikálni switch ide vagy oda?
Illetve bár ez nem ebbe a fórumba tartozik, de a NAS is csak 10/100-at fog tudni? Gondolok itt a btorrnt kliensére is.
DS214se-t néztem ki. Amire szükségem van az csak bd 40-60gb méretben stream MED600-ra és btornnt egyéb időben.
adi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.06.26. 13:18

Én is inkább 2-lemezest vennék a biztonság miatt. Még ha most nem is érzed, hogy valamit félteni kellene, eljöhet még az az idő. Főleg ha egy lemezed tönkremegy... De ha kinövöd az egy lemez kapacitását, akkor is profitálhatsz a 2 fiókból.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mobile24 » 2014.06.26. 13:08

Köszönöm a segítségedet! Valószínűleg a DS213j-t fogom választani.
mobile24

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.06.26. 12:03

mobile24 írta:Ez mennyire befolyásolja az adatmásolás sebességét, ha saját hálózaton belül (lan kábelen) másolok fájlokat?...

Ahhoz természetesen semmi köze. Az USB-n a NAS-hoz csatlakoztatott külső lemezek, pendrive-ok kezelése gyorsabb USB3-on, mint USB2-n, illetve még gyorsabb eSATA-n. Ha sokat fogsz külső háttértárra másolni, és ezt nem a számítógépeden keresztül tennéd, akkor van jelentősége ezeknek a protoknak.
A két modell oldalán láthatod a különbségeket, amelyek az azonos processzor és RAM miatt gyakorlatilag csak elhanyagolhatóak. A DS114 viszont 8 kamerát enged használni, míg a DS213j-nél ez 5-re van korlátozva. A DS213j azonban kevesebbet fogyaszt, főleg hibernált lemezek mellett. Más fontos különbséget én nem találtam.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mobile24 » 2014.06.26. 07:57

Sziasztok!

NAS vásárlás előtt állok. Kinéztem két típust: DS213j-t és a DS114-et. Tudom a 213-as kétlemezes, a 114-es egylemezes változat, viszont utóbbi eSata ill. USB 3.0 porttal van ellátva, ami első hallásra gyorsabbnak tűnik. Ez mennyire befolyásolja az adatmásolás sebességét, ha saját hálózaton belül (lan kábelen) másolok fájlokat? Egyébként a eSata, USB 3.0 portokon kívül tud-e többet a DS114-es NAS? Valakinek tapasztalata? Remélem értelmezhető a kérdésem... még kezdő vagyok ezen a területen.

Köszönöm a megértést!
mobile24

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.06.10. 15:45

robi81 írta:Vagy vegyek inkább egy médialejátszót amivel tudok torrentet is tölteni?

Ennek megválaszolása kimerítené ezen fórum kereteit, illetve nem a NAS-ról szólna. De írtam is, hogy kezdésnek jó lesz ez a felállás, és ha majd eleged lesz az okostévé buta lejátszójából – és kiheverted a NAS-beruházást anyagilag –, úgyis veszel egy normális médialejátszót. Viszont normális lejátszóval sem fogsz normálisan torrentezni, így a NAS az egyetlen biztos pont most szerintem számodra, ezt bátran meglépheted.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robi81 » 2014.06.10. 15:12

Gandalf írta:Meg lehet osztani DLNA-n, de nem leszel elégedett a tévével, mint lejátszóval. De eleinte jó lesz az. Erre a feladatra bármelyik, még a legkisebb modell is több, mint elegendő. Pl. DS214se. A NAS leformázza (EXT4-re) és 3 részre partícionálja a bele kerülő lemezeket.

És miért nem leszek elégedett a tv-be épitet médialejátszóval?Ezt mire érted?
Vagy vegyek inkább egy médialejátszót amivel tudok torrentet is tölteni?
Csak azért mert a 2 egyűtt most anyagi okokból nem megy,nem azért mert nem szeretném:-)
robi81

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!