otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Fagyis » 2015.03.28. 13:26

Gandalf írta:A megjelenés dátumát nem tudom, de a DS415play (a 4-lemezes testvére) ugyanarra a hardverre épül, és tavaly ősszel jelent meg. Már csak miatta sem lehet leváltani ezt a párost, illetve nincs is új processzor, amire lehetne.

Kedves Gandalf, magam is NAS vásárlás előtt vagyok, sőt ahhoz nagyon közel. Ez egybeesik a családi házam építésével, tehát nem csupán NAS témakörben lenne szükségem tanácsra, hanem a meglévő eszközeim (erősítők, hangfalak, médialejátszó) felhasználására, kábelezésre és esetleg új eszközök beszerzésére, egyszóval megtervezni az új rendszeremet. Azért ezen a Fórumon érdeklődök, mert olvastam egy remek cikket a Terméktámogatás rovatban, 'Milyen médialejátszót, zenelejátszót vegyek a NAS mellé?' címmel. Nagyon hasznos volt, aki írta pontosan azokat a kérdéseket feszegette, amire nekem is szükségem van. A kérdésem, hogy tudnál-e ajánlani valakit, aki hozzáértő, akivel tudnék találkozni és ebben a munkában segítene nekem? Természetesen a segítséget nem társadalmi munkában gondolom :-).
Üdvözlettel,
Fagyis
Fagyis

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.14. 19:32

A megjelenés dátumát nem tudom, de a DS415play (a 4-lemezes testvére) ugyanarra a hardverre épül, és tavaly ősszel jelent meg. Már csak miatta sem lehet leváltani ezt a párost, illetve nincs is új processzor, amire lehetne.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tyson76 » 2015.03.14. 19:01

Köszönöm a választ.Akkor megveszem a Ds214playt.Én ugy olvastam hogy 2013. október 24.-én már kapható volt Magyarországon.Ezért gondoltam hogy lassan termék frissités közeleg.
tyson76

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.14. 18:40

1. Bizonyosan nem, hiszen még közel sincs 1 éves se.
2. Sosem adhatnánk ki ilyen információt, ha tudomásunk lenne róla.
3. Még a 2013-as DS713+ frissítése sem történt meg...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tyson76 » 2015.03.13. 23:37

üdvözlet!
Érdeklödnék hogy mostanában várható Ds214play termék frissités?
tyson76

HozzászólásSzerző: m0lnardaniel » 2015.03.02. 12:47

Köszönöm a válaszokat! Úgy látom, hogy még gyüjtögetnem kell hozzá, mert így alapból 30-50k-val többe kerülne. Márpedig ha már egyszer beruházok ekkora dologra, akkor már érdemesebb a valóban megfelelőt venni.
m0lnardaniel

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.02. 12:29

Én is azt mondanám a webszerver, MySQL, folyamatos torrent és főleg ha sok film van benne, akkor a PLEX szerver miatt, hogy legalább DS214. A DS214play-t csak akkor, ha filmet mobilon játszanál le, egyébként felesleges. Én WD RED-et vennék hozzá, és mielőbb lecserélném a régit is RED-re. A 2 TB egyébként semmire nem elegendő, ha fullHD filmeket és fotókat tárolsz, ráadásul a 3 TB-nak jobb az 1 TB-ra jutó költsége.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PerfactPro » 2015.03.02. 11:46

@m0lnardaniel,

Mindenféleképp várd meg Gandalf válaszát, addig is saját véleményem megosztanám Veled.

- Jelenlegi lemezeden lévő adatokat mindenféleképp mentsd le valahova, ugyanis a NAS-ok általában EXT3/EXT4 fájlrendszert használnak belső lemezeiken. Ha nincs más megoldás, akkor javaslom, hogy az új, üres lemezt telepítsd csak először az új NAS-ba (lehetőleg SHR kötet legyen). Miután működőképes a NAS az új lemezeddel, akkor hálózatban PCről, vagy akár USB-s házzal csatlakoztatva másold át adataid a már ellenőrzött, formatált belső lemezre a NASra. SHR-t akár egy lemezzel is készíthetsz és menet közben bővítheted. Két lemez esetén RAID 1-hez hasonló módon, míg 3 vagy több lemez esetén RAID5-höz hasonló elven fog működni.

- Nem szívesen döntenék helyetted, de SZERINTEM az általad említett feladatok ellátására (főként plex szerver és webszerver) gyengék azok amiket kinéztél. Ha nekem lennének hasonló igényeim, akkor én a "PLAY" vagy "+" verziók közül választanék, de ez tényleg csak személyes vélemény. Ha csak órajelet nézünk, akkor nem feltétlenül tűnik nagynak a különbség, de nagyon sokat számít, hogy Intel prociról beszélünk.

Üdv, T.
Synology-forum.hu moderátor – hivatalos forgalmazó – Perfact-Pro Kft.
PerfactPro

HozzászólásSzerző: m0lnardaniel » 2015.02.27. 17:36

Sziasztok!

Esedékes lenne egy NAS beszerzése otthoni használatra.
Ezekre lenne szükségem:
- plex szerver, két mediacenterről csatlakoznék hozzá, főleg 1080p-s videókat nézünk rajta. plussz elérhető legyenek a videók mac, iphone es ipad-ről is
- itunes server
- time machine backup mac géphez
- torrent, napi kb 5 giga letöltés
- webszerver, git szerver, mariadb stb, minden ami web; munkához van rá szükségem
- képek tárolása és esetleges megosztása net felé

2 vinyóval üzemeltetném, raid 1-ben, fő a biztosnág. Jelenleg van egy WD Green WD20EARX (2TB) és vennék hozzá egy WD20EZRX-t (2TB). A mostani vinyón már több mint 1terra adat van, a kérdésem az lenne, hogy megoldható, hogy az újat beszerelem a NAS-ba, felrakok rá mindent a régiről, majd utána szerelem be a régit és formázom meg, és ezután kapcsolnám csak be a RAID 1-t; így megmaradnának az adataim?

DS214se vagy a DS215j-t néztem ki, a 214-t gyengének tartom, inkább a 215j felé hajlok. Ti mit gondoltok, melyik vagy mi lenne a jobb választás?

Köszönöm!
m0lnardaniel

HozzászólásSzerző: mpeter22 » 2015.02.10. 21:58

Igazából olyasmire gondoltam, hogy pl. külföldön vagyok, és szeretnék hozzákapcsolódni az itthoni hálózatomhoz VPN-en, és úgy böngészni az internetet, hogy a külföldi ISP csak azt lássa, hogy az otthoni nethez kapcsolódom, a weboldalakat már ne (azt max az itteni ISP lássa), azaz az otthoni hálózatom kvázi proxy-ként működjön.
Erre írtam, hogy lehet hogy VPN ezt önmagában is menedzseli, de lehet, hogy a NAS-t proxy szerverként használva ugyanez lesz az eredméyn.

Gandalf írta:Elegendő a DS214se. Bár a „tudjam böngészni az internetet távolról” kérdést nem értem (mi az, hogy böngészni távolról az internetet?), de talán csak elírás, és azt akartad mondani, hogy távolról elérhető legyen a NAS tartalma.
mpeter22

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!