knx88 írta:...Elegem van az "ezt töltsem le azt vigyem ide azt dugjam be azt játszam le" kijelentésekből...
Gratulálok, büszke lehetsz rájuk, modern, felvilágosult, tájékozott család, ha felmerült egy NAS-re, és főleg egy Syology-ra való igény!
De az miért jó, hogy ahelyett, hogy legalább egy 2-lemezes NAS állandóan duplikálva tartaná a fontos fájlokat (pl. családi fotók, videók), azokat továbbra is majd Te mentegeted a több tárhelyre, próbálód nyomon követni, hogy mi hol van, ha meghal egy lemeze, manuálisan újraépíted a tartalmát, stb.? Biztos jobb a 3-példányos másolat, mint a 2, de egyrészt munkásabb, másrészt ha egy lakásban vannak, majdnem mindegy, harmadrészt meg legalább 2 a 3-ból lehetne egy NAS-on. Negyedrészt, ha kinövöd a lemezt a NAS-ban, nem tudod egy új nagyobbra kényelmesen cserélni.
Ha valóban biztos vagy benne, hogy 1-lemezes NAS elég, akkor felesleges további elvárásokról beszélni, hiszen csak 2 modell van Synology márkanév alatt, ami 1 HDD-t kezel, és a leírtak alapján helyesen látod, hogy a DS118 a jobb választás.
Én – magamból kiindulva – bizonyos vagyok benne, hogy nekem feltétlenül kellene a RAID-es biztonság, és 2 nagyobb gyerek és 3 számítógép mellett nem hiszem, hogy 4-lemezesnél kisebb elég lenne. Talán ma még igen, de a bővíthetőséget (később megtölthető lemezfiókok) bizonyosan kihasználnám előbb-utóbb. Egyre növekszik majd a zene- és filmgyűjtemény, lementett családi fotók és videók, programok... Szóval erre a feladatra egy DS418j lenne az ideális megoldás, de legalább egy DS218play.