otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.03.25. 18:12

Minden aktuális Synology kezeli az összes létező méretű SATA lemezt. Amikot a 411j leírása készült, még a 2 TB volt a csúcs, gondolom. Most már 4 TB-os lemezek is vannak, azokkal sincs gond ([url%http://www.synology.com/support/hd.php?lang=enu]ITT[/url] szerepel is már a kompatibilis, tesztelt diszkek között a Hitachi és a Seagate 4 TB-osa is, ha a DS411j-t nézed), de 3 TB-ot már régóta használunk.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dakaitamas » 2012.03.25. 13:00

Köszi, valami hasonlóra gondoltam.
Akkor az utolsó kérdés: a 411j leírásában az szerepel, hogy 4x2 TB a belső kapacitás, de a letölthető adatlapon és a synology.com-on is az szerepel, hogy 4x3 TB.
Akkor ugye csak elírás a honlapon a termékek/specifikációk alatt a 4x2 TB?
Köszi!
dakaitamas

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.03.24. 19:14

Otthonra majd' midenkinek elég a DS411j, már csak azért is, mert a hálzóati sebessége annyi, aminél az átlag számítógép sem igen tud többet. Ha nem telepítesz rá sok plusz alkalmazást, akkor a 128 MB RAM is elég lesz mindenhez. A Wake-on-Lan lehetővé teszi, hogy bekapcsoljuk hálózaton (akát interneten keresztül is) bekapcsoljuk. De médialejátszó nem küld WOL jelet jelenleg, így azzal úgysem menne a dolog, csak számítógépről tudnád bekapcsolni. Viszont a legtöbben sosem kapcsolják ki a NAS-t, legfejlebb lesleepel, ha nincs rá szükség, és minimálisat fogyaszt csak ilyenkor.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dakaitamas » 2012.03.22. 08:13

Már lassan kezd tisztulni a kép és szinte biztos, hogy 4 lemezessel fogom kezdeni. :)
Felmerült bennem még egy kérdés:
A DS 411j-t és a DS411-et nézegetem, látom a számokban kimutatható különbséget (memória, proci, stb) de nem tudom eldönteni, hogy ezek alapján elegendő-e számomra a 411j, teljesen átlagos otthoni használatra (zenehallgatás, filmek nézése, családi fotóalbumok tárolása, mindezek 1 médialejátszóval + egy PC-vel) szóval nem mondhatom, hogy "nyüstölném"
Egyetlen dolog, hogy a 411j nem tudja a "Wake on LAN"-t, ez valóban azt jelenti, hogy nem tudom "megszólítani" pl. a médialejátszóval, csak akkor, ha folyamatosan be van kapcsolva?
dakaitamas

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.03.21. 16:30

Küldd vissza, 8 munkanapon belül akár indoklás nélkül is elállhatsz a vásárlástól! A regisztrációs kártya nélkül ezt a fórumot nem tudod már használni (pedig annó ITT azt írtad, hogy „remek ez az oldal”), még olvasni sem (csak a vásárlás előtt állók kérdései részt). Nem férsz hozzá a Terméktámogatás oldal egyre több leírásához sem. Abban meg biztos vagyok, hogy se nem tud, se nem akar majd a bolt, ahol vetted segíteni Neked a felhasználás során jelentkező kérdések megválaszolásában. Nem lesz magyarországi garanciád sem, ha gondod van, a bolthoz kell visszavinned (ha még lesznek akkor), nem pedig a hivatalos képviselet szervizeibe. Ők pedig, ha majd nem lesz éppen Synology forrásuk (és vélhetően nem sokáig lesz még), akkor visszaadják az árát Neked, vagy meggyőznek, hogy nem garos a probléma...
Viszont azt gondolom, a legolcsóbb források között keresgéltél, és nem érdekelt, hogy a hivatalos forgalmazók listáján sem szerepel a bolt, ahol vásároltál. Ráadásul a regkártyára adott választ sem csikartad ki vásárlás előtt :(
Megköszönném, ha privát üzenetben elküldenéd nekem a NAS gyári számát!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.03.21. 11:56

Ma kaptam meg a frissen rendelt DS 212j-met. Megrendelés előtt, meg után is többször kérdeztem tőlük e-mail-ben hogy megvan a termékregrisztrációs kártya. Nem válaszoltak. Hát most úgy tűnik hogy nincs benn a csomagban. Mit tehetnék? Küldjem nekik vissza a készüléket? Pontosan milyen terméktámogatástól esek el a kártya hiányában? Nem láthatom a zárt fórumot. Ezt tudom. De tudok letölteni majd hozzá szoftverfrissítést, pl. az új 4.0-ásat? Vagy magyar nyelvű használati útmutatót? Mielőbbi válasz reményében...
Köszönettel:
Kovács Zsolt
Dylan

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.03.21. 11:16

Amikor legutóbb Seagate-et láttam, akkor az még jobban melegedett és hangosabb volt. De lehet, hogy már nem így van, mostanában nem volt a közelünkben Samsungon és WD-n kívül más lemez.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dakaitamas » 2012.03.20. 16:06

Köszi!
HDD-ből melyik márkát javaslod, ha az ára nagyjából ugyanaz? WD, vagy Seagate?
dakaitamas

HozzászólásSzerző: Elrond » 2012.03.20. 13:25

dakaitamas írta:Köszönöm!
Még annyi, hogy nem teljesen világos a 2 típus közötti lényeges különbség (DS411 és DS411+II) Annyit láttam, hogy a +II jelzésűnek gyorsabb a procija és több memóriája van.
Jól sejtem, hogy átlagos otthoni használat mellett nem lényegesek ezek a különbségek?
Továbbá a termékeknél a specifikációban a 411-esnél 4x3 TB kapacitás szerepel, a 411+II-nél viszont 4x2 TB szerepel, ez a különbség valóban fennáll, vagy csak elírás?

üdv: Tamás

Más típusú a proci a +II-ben, de otthoni felhasználásra a 411 is elég szokott lenni.
És a +II is tud 4x3 TB-ot kezelni.
Synology.hu adminisztrátor
Elrond

HozzászólásSzerző: dakaitamas » 2012.03.20. 13:04

Köszönöm!
Még annyi, hogy nem teljesen világos a 2 típus közötti lényeges különbség (DS411 és DS411+II) Annyit láttam, hogy a +II jelzésűnek gyorsabb a procija és több memóriája van.
Jól sejtem, hogy átlagos otthoni használat mellett nem lényegesek ezek a különbségek?
Továbbá a termékeknél a specifikációban a 411-esnél 4x3 TB kapacitás szerepel, a 411+II-nél viszont 4x2 TB szerepel, ez a különbség valóban fennáll, vagy csak elírás?

üdv: Tamás
dakaitamas

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!