technoman írta:...és úgy látom, hogy ez az a márka, ami mindenfajta terméktámogatást megad nekem, mint egyszerű júzernek (magyar kezelőfelület, fórum, 2 év gar, stb....)...
Jól látod

1. Azt hiszem 3 kattintás egy magyar nyelvű telepítőprogramban, ahol csak tovább és vissza léphetsz a 3-4 lépés között. Nagymamám meg tudja csinálni 90 évesen (igaz most műtötték a szemét, és már jól lát, tagadhatatlan, hogy ez kellett hozzá).
2. Ha a routert nem tudja a NAS beállítani, akkor azt majd neked kell a router adminisztrációs felületén (pl. kinyitni a megfelelő portot a torrentezéshez). Semmiről nem maradsz le, csak nem a NAS intézi a router beállítását (ami gyakorlatilag csak port forwarding szabályok megadását jelenti).
3. Nagyobb NAS-okon akár 50 is lehet a Download Station-ben beállítható max. letöltési szám, szerintem 20 a j-seknél. De ha ez kevés, telepítheted a Transmission-t, mint külön csomagot, abban nincs ilyen korlátozás (bár én a legkisebb NAS-nál azért betartanám, ha másra is akarod normálisan használni a letöltés közben).
4. A torrent fájlokat (.torrent) azzal szeded le, amivel akarod. Általában egy webböngészőt használ az ember a torrent oldalak böngészéséhez, és a .torrent fájlok letöltéséhez. Ezt a .torrent fájlt a Download Station (ami egébként a népszerű Transmission motort használó kliens) admin felületén tudod a NAS-ra feltölteni a gépedről (egy böngésző segítségével, vagy akár iPhone-ról is a DS download alkalmazással), vagy onnan, ahová lementetted.
5. Nem jól érted, egy NAS nem USB-n kapcsolódik a számítógéphez, hanem hálózaton. Tehát etherneten, wifin. Mint egy másik számítógépet, úgy látja a géped a NAS-t. ÉS sokkal gyorsabban eléred az adatokat így, mint USB2-n.