otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: afer101 » 2013.01.17. 14:40

Szia

A kérdésem a következő: a NAS-ba helyezett HDD milyen filerendszerre lehet leformatálni, ill. lehet-e FAT32.
Köszi
afer101

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.29. 21:43

IRO írta:...Ebben a kategóriában van még a QNAP...

Mivel ilyenem is van, mondhatom, hogy messze nem egy kategória szoftver terén egy Synology-val. Olyan 5 év van a Synology javára...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kabar » 2012.12.29. 21:12

Egyetértek az előttem szólókkal. Nekem egy Med1000X3D van és mind NAS mind DLNA szerverként nagyon harmatosan szerepel. NAS-ként lassabb, mint a régi DNS-323 és 313 volt. De médialejátszásra viszont nagyon alkalmas.
kabar

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.12.28. 12:04

himics írta:egy ds112 árában lévő hálózati média lejátszó is rendelkezik alap NAS funkciókkal, így biztosan nem éri meg, hogy legyen egy NAS szerver + egy médialejátszó... :)

Általában a média lejátszók NAS funkciója nagyon gyenge, főleg arra való, hogy hálózaton át oda tudod másolni a filmeket. Lehetnek közülük jobbak is, de amiket én láttam, azokon majdnem annyi ideig tartott átmásolni a filmet, mint megnézni :)
Az enyémen is hiába van gigabites csatlakozó, meg sem közelíti a NAS sebességét.
Szerintem olyat csak akkor vegyél, ha nem akarod fájlszerverként használni, és előtte mindenképpen olvasgass utána!
Elég sok a csalódott felhasználó!
Pl. az én média lejátszóm is tud torrentet, de talán 5db-ot egyszerre, és nagyon béna felületen. Kb. annyi a funkciója, hogy be lehet írni az adatlapjára, hogy tudja, de használni úgysem fogod, mert arra nem jó! :)
Amúgy jogos a meglátásod, én is sokat dilemmáztam a NAS vásárlás előtt. Szóba jött még a HP microserver FreeNAS-sal, vagy Debiannal. Ezt végül azért zártam ki, mert már nincs időm ennyit foglalkozni ilyenekkel. Jobb, ha bekapcsolom, kattintok hármat, és működik. Na jó, ez lehet, hogy inkább lustaság :)
Szerintem ha NAS-t akarsz, akkor a Synology nagyon jó választás! Ebben a kategóriában van még a QNAP (remélem ezt nem moderálják ki :) ), a többi itthon kapható cucc meg sem közelíti őket.
Viszont lehet, hogy Neked nincs is szükséged NAS-ra! CSAK a filmnézés miatt én sem vennék!
Ezt Neked kell eldöntened!
IRO

HozzászólásSzerző: bosa » 2012.12.28. 11:54

Hidd el a médialejátszó nem fogja ua hozni mint a synology nas. Nekem ds212j van és én is most akarok hozzá lejátszót venni.
himics írta:IRO, köszönöm a segítséget!

Viszont így más irányba terelted a figyelmemet, mert ahogy látom egy ds112 árában lévő hálózati média lejátszó is rendelkezik alap NAS funkciókkal, így biztosan nem éri meg, hogy legyen egy NAS szerver + egy médialejátszó... :)
Synology DS212-J
bosa

HozzászólásSzerző: himics » 2012.12.28. 11:27

IRO, köszönöm a segítséget!

Viszont így más irányba terelted a figyelmemet, mert ahogy látom egy ds112 árában lévő hálózati média lejátszó is rendelkezik alap NAS funkciókkal, így biztosan nem éri meg, hogy legyen egy NAS szerver + egy médialejátszó... :)
himics

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.12.28. 09:17

himics írta:A ds112 vásárlásán gondolkodom, utánanéztem a honlapon, de nem vált számomra világossá, hogy az eszköz alkalmas-e usb tárhelyként való kiolvasásra.

Szia,

Ilyesmire szerintem egyik sem alkalmas. A rajtuk lévő USB portok csak hostként működnek, oda tudsz egyéb USB-s HDD-ket kötni, ugyanúgy mint a tévédre (vagy nyomtatót pl.).
A NAS fájlrendszerével (a legújabb verziókban EXT4) valószínűleg meg sem birkózna a TV!

A koncepció az, hogy a NAS hálózati csatolón keresztül (ezért NAS :) ) szolgálja ki az összes eszközt (számítógépek, mobilok, média lejátszók, tévék...stb). USB-n csak egyetlen eszközre tudnád rákötni!
Szerintem érdemes mellé venni egy hálózati média lejátszót, és inkább arról nézni a filmeket, nem a TV USB portjáról. Több mindent lejátszik, sokkal kényelmesebb, és ilyenből többet is ki tud szolgálni egy NAS. Mi sokszor egyszerre három tévén, három különböző filmet nézünk egy DS211-ről, miközben megy rajta pl. torrent (hogy másnap is legyen mit nézni :) ).
Ha egyszer elkezded így használni, nagyon meg lehet szokni!
IRO

HozzászólásSzerző: himics » 2012.12.27. 12:14

Sziasztok!

A ds112 vásárlásán gondolkodom, utánanéztem a honlapon, de nem vált számomra világossá, hogy az eszköz alkalmas-e usb tárhelyként való kiolvasásra. Itt arra gondolok, hogy rádugható-e az LG tv-m usb bemenetére közvetlen film-zenelejátszásra, hasonlóan egy külső winchesterhez. Tudna valaki választ adni erre a kérdésre? A segítséget előre is köszönöm. És ha ez a termék nem, akkor melyik synology eszköz lenne alkalmas ilyen célra (is)?

Elnézést ha korábban erről már lett volna szó, nem sikerült visszakeresnem...

H.M.
himics

HozzászólásSzerző: Stiri » 2012.12.24. 21:23

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy szerintetek ebben a boltban adnak regisztrációs kártyát?
Nem reklámozni akarom a boltot csak náluk már vásároltam elég sok mindent és közel is lakom hozzá!
Ja igen és még mielőtt elfelejteném melyik típust ajánljátok ezekhez a feltételekhez! :
-2 néha 3 tv kiszolgálása félHd vagy fullhd-és tartalommal
-torrentezéshez egyszerre ami mondjuk lefelé jön az olyan 10db felfelé 100db kb
-3 illetve 4 gép kiszolgálása otthon neten keresztül saját/képek,videok,zenék,dokumentumok mozgatása/

Nekem 1 rekeszes is megfelelne az elképzeléseim szerint de ha még se így lenne győzetek meg :) igazából a 112+ néztem ki egy 3TB Hdd-vel!
Remélem nagyjából megértitek miket is írtam le full láma vagyok még ebben a témában de 1-et tudok nekem erre szükségem van, hogy bárhonnan hozzáférjek a dolgaimhoz!
A válaszokat előre is köszönöm nektek!
Stiri

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.13. 15:01

Az említett gyártók termékei egyszerű fájlszerverek, a Synology DiskStation pedig sokkal több annál... DS212 nem létezik, amióta DS213 van. A DSM4.1 élő demó oldala elérhető a magyar oldalról is: link... A Termékek menüpont végén megtalálható.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!