otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2014.01.15. 17:22

Értem,(mondtam ,hogy nem értek hozzá azért kérdezek :) ) akkor esetleg elötte le kellene tölteni és úgy nézni.
fecke78

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.15. 17:06

fecke78 írta:nem 2 ,3 külömböző helyszinről lehesen lejátszani a filmeket akár egy idöben is

Interneten keresztül??? Lenne olyan sávszélességed, hogy felfelé tudsz küldeni másodpercenként akár 12–20 MByte-ot? Tuti nincs ilyen. Belső hálón a DS214se-vel is működik, interneten keresztül meg nem a NAS-on múlik, hogy nem, hanem a netkapcsolat sebeségén.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2014.01.15. 16:25

nem 2 ,3 külömböző helyszinről lehesen lejátszani a filmeket akár egy idöben is
fecke78

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2014.01.15. 16:05

nem a 2-3 ember az más cim alatt érthető hálozati hozáféréssel , egy othoni lenne ,1 nekem a munkahelyemen , és a testvéremnek adnék még hozáférési jogosultságot
fecke78

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.15. 15:50

fecke78 írta:...ill másnak is jogosultságot adva , azaz egyszerre akár 2-3 ember is rendes 25gb blu ray tartalmakat nézve , akadásmentesen...

Mármint a belső hálózaton, azaz a lakáson belül egyszerre akár 2–3 ember fog Blu-rayt-t nézni? A DLNA-képes tévét mint lejátszót nem lesz kedved használni, ha megszoktad a Dune-t, nem egy kategória a kettő, már csak a kép minőség terén sem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2014.01.15. 15:13

Sziasztok Szép napot
Otthoni használatra szeretnék elsődlegesen házimozim kihasználására ,ill másnak is jogosultságot adva , azaz egyszerre akár 2-3 ember is rendes 25gb blu ray tartalmakat nézve , akadásmaentesen . 2 vagy 4 fiokos kivitelben DS213j ,
nem tudom mennyivel gyengébb : DS214se
illetve ha a keretem engedi :DS413j
dune d1-em van benne egy 2 tb vinyó +egy 1,5 tb külső, gondolom ezeket is minden gond nélkül ell lehet érni bárhonnan .
Illetve most sikerült vennem egy panasonic DLNA képes plazmát , bár ezen képeséget se ismerem még igazán
Még nagyon kezdő vagyok benne , még csak most olvasgatom a cikeket ez ügyben .
Kérdésem ,hogy a DS 214se is ellátja a feladatát vagy a DS213j megéri a +pénzt .
Ismételten mondom nekem elsődlegesen a bd25,ill bd50 filmjeim lejátszása az elsődleges cél ??
Remélem valamennyire azért érthetően írtam
köszi
fecke78

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.09. 12:15

ivision írta:PePet: azt nem láttam hogy otthoni vagy céges felhasználásra keresed a NAS-t?

Szerintem a részletesen leírt feladatok ismeretében ez kb. mindegy, de a 7 felhasználóból vélhetően inkább céges lehet.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ivision » 2014.01.09. 11:40

PePet: azt nem láttam hogy otthoni vagy céges felhasználásra keresed a NAS-t?
ivision

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.08. 09:50

PePeT írta:...Vagy a számos fájl elérési lehetőség (HTTPS, FTPS, CIFS, WebDAV, Cloud Connect) közül melyik a biztonságosabb, illetve a kevésbé preferáltabb?

Ilyen tanácsokat szívesen adunk majd bent a fórumban a vásárlás után. A különböző Synology modellek között nincs különbség – az azonos operációs rendszer miatt – a biztonság szempontjából. De az, hogy linux és nem Windows fut rajtuk, ráadásul egyedi linux, valamint a beépített tűzfal és IP-blokkolás garantálja szerintem, hogy ne lehessen rá – legalább is halandók számára – betörni. Én nem tudok olyanról, hogy egy Synology tulaj arra panaszkodott volna, hogy bejutottak illetéktelenek a NAS-ra, miközben normális jelszóval és megfelelő biztonsági beállításokkal ő mindent megtett ez ellen.
A DS214play-ben valóban nincs hardveres titkosítás, szerintem az ezzel kapcsolatos lehetőséget használták a hardveres videóátkódoláshoz. De ettől függetlenül minden Synology-n működik a titkosítás, csak a szoftveres változat miatt lassabb a titkosított megosztás kezelése.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PePeT » 2014.01.07. 22:31

Köszönöm a választ!

x86 témát értem, így ez nem szempont a választás során, viszont még nem tiszta minden a legnagyobb különbségben, a hardveres titkosító motor voltában a DS214 és DS214Play esetében.
Jól veszem ki a válaszodból, hogy ezt a funkciót tulajdonképpen a megosztott mappák titkosítása során lehet használni?
Tehát akkor ez a funkció hiányzik a DS214Play-ből, amit az első hozzászólásomban is vélelmeztem: "Vezérlőpult\megosztott mappák létrehozásánál, találtunk egy ”Jelen megosztott mappa titkosítása” nevű opciót." ?

Titkosítás kapcsán fogalmazódik meg még egy kérdés, hogy ezen két típus mennyire áll ellen a külső (internet felőli) próbálkozásoknak, vagy egyáltalán nem ajánlatos a router-en portot nyitni a NAS irányába?
Vagy a számos fájl elérési lehetőség (HTTPS, FTPS, CIFS, WebDAV, Cloud Connect) közül melyik a biztonságosabb, illetve a kevésbé preferáltabb?

Köszönöm!
PePeT

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!