Gandalf írta:szabocsaba írta:...Ilyen kedvező vételáron sem érdemes elgondolkodni a külföldi beszerzésen? Csak a garancia miatt?
Ezt gondolom nem komolyan kérdezed tőlünk, mint hivatalos hazai disztributortól... Semmilyen támogatást vagy biztatást soha nem adtunk és nem fogunk adni arra, hogy külföldi forrásból vásároljon valaki olyan terméket, amire van hivatalos magyar forrás is. Bízunk benne, hogy nem azért kéred a mi segítségünket, hogy utána külföldre küld a pénzedet. Ha ez utóbbi tűnik jó megoldásnak, akkor a francia cégtől lenne érdemes a segítséget is kérni a típus és a tárhely kiválasztásához is, nem tőlünk, akik abból élünk, hogy Synology-t importálunk, adunk el és támogatjuk a használatát Magyarországon.
Természetesen, szerintem is etikátlan lenne így viselkedni. Annak tudatában írtam, hogy ez egy független fórum ahol NAS tulajok, érdeklődők, a téma hozzáértői írják le tapasztalataikat, véleményület, ahol tájékozódhatok és nem néztem utána hogy ki üzemeltetni és kik maguk a fórumozók. Bocsánat érte.
Ugyanakkor próbálom megtalálni a számomra legjobb megoldást, úgy hogy lehetőség szerint hazai kereskedőtől vásároljak; mivel nem értek kellőképp hozzá, ezért is fontos hogy tudjak hová fordulni ha baj van. Viszont a rá szánt keret véges. Ezért is fordult meg a fejemben a külföldi beszerzés. Ez talán érthető.
Amúgy - nem ismerve a piac működését / kereskedői gyakorlatot - el tudtam volna képzelni, hogy az ember megvesz valami például az EU-n belül egyik országban és a gyártó azt mondja, hogy attól függetlenül, hogy kitől-hol vásároltad az egész EU-ban érvényes a garancia. Tisztában vagyok vele, hogy ez plusz költség és plusz adminisztráció a másik ország-béli hivatalos partnernek de ha a gyártó vállalja, hogy fenntart egy ilyen rendszert akár működhetne is.