Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2026.02.24. 13:36

Slaci65 írta:A kérdéseim...

1. Nincs. Eddig sem volt, csak úgy csináltak, mintha lenne :)
2. Átrakod, és akkor majd szól, hogy frissíteni kell.
De mostantól már ITT kérdezz, kérlek!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Slaci65 » 2026.02.24. 12:39

Sziasztok!

11 éves DS214play (DSM 6.2.4-25556 Update 8) NAS-om van, 2x4TB WD RED-del. Mai napig teszi a dolgát.
Ugyanakkor egy (kis)céges használatra kellene ftp, 6-8 ügyfelemnek hely, ahová felpakolhat fájlokat. Arra gondoltam, hogy a régi DS214-et megtartanám, tennék bele új HDD-ket és ebből lenne egy céges ftp-t (pl. 2x2TB WD RedPlus), míg otthonra lenne egy új "DS225+" a régi HDD-kkel, amit majd frissítenék DSM 7.3.2-re.

A kérdéseim:
1. Ugye már nincs az a kompatibilitási probléma a DS225-nél azzal, hogy WD HDD-ket használok?
2. Ha a jelenlegi 4 TB-os HDD-ket átpakolom az új DS225-be, az vajon el fog indulni, működni fog? (Ha igen, akkor átpakolnám és úgy frissíteném a DSM 6.2.4-ről 7.3.2-re - ha nem, akkor másolgathatok.)

Választ köszönöm előre is!
Slaci65

HozzászólásSzerző: Pippin » 2026.02.04. 14:14

kolko írta:Már régen elfelejtettem anno mi járt hozzá, de valami biztos kell ahhoz, hogy egy teljesen más wifi hálózathoz csatlakozó kamera egyáltalán lássa a neten kívülről.

Ha a Synology Surveillance Station kell kezelje, akkor nyilván egy hálózaton kell legyenek.
De ez már valójában offtopic.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: kolko » 2026.02.04. 14:05

Pippin írta:Semmilyet, 2 ingyenes kamera licenc minden NAS-hoz jár.

Megtaláltam a számlát, 2016-ban vettük, de lényegében soha nem volt elérhető kívülről, csak belső LAN-on használtuk hálózati lemeznek... Már régen elfelejtettem anno mi járt hozzá, de valami biztos kell ahhoz, hogy egy teljesen más wifi hálózathoz csatlakozó kamera egyáltalán lássa a neten kívülről. Gondolom ezt valami szoftver oldja meg, hogy ne kelljen publikus IP, de még soha nem használtam erre a NAS-t. A kamerát meg még meg sem vettük részben emiatt is, hogy rugalmas legyen, hogy az mit tud és mit nem tud. Mivel 3 napot akarnak tudni visszanézni, emiatt az SD kártyára rögzítés nem ideális, meg persze mennyezeti kamera lesz az egyik, szóval felmászni sem szeretnék kiszedni a kártyát...
kolko

HozzászólásSzerző: Pippin » 2026.02.04. 12:43

kolko írta:Sok éve megvásárolt Synology DS216+II típusú, egyelőre csak helyi hálózati fájlszolgáltatásokra használt NAS-hoz szeretnénk egy iskolában csatlakoztatni két kamerát.
Milyen licenceket kell ehhez vásárolni akkor, ha a kamerák ugyanabban a LAN-ban vannak, amiben a NAS és ha egy teljesen más Wifi hálózathoz csatlakoznak?
Feltétel, hogy 3 teljes nap felvételét vissza lehessen nézni. Előre is köszönöm a segítséget.

Semmilyet, 2 ingyenes kamera licenc minden NAS-hoz jár.
Pippin

HozzászólásSzerző: kolko » 2026.02.04. 12:18

Sok éve megvásárolt Synology DS216+II típusú, egyelőre csak helyi hálózati fájlszolgáltatásokra használt NAS-hoz szeretnénk egy iskolában csatlakoztatni két kamerát.
Milyen licenceket kell ehhez vásárolni akkor, ha a kamerák ugyanabban a LAN-ban vannak, amiben a NAS és ha egy teljesen más Wifi hálózathoz csatlakoznak?
Feltétel, hogy 3 teljes nap felvételét vissza lehessen nézni. Előre is köszönöm a segítséget.
kolko

HozzászólásSzerző: nagyimre1980 » 2025.11.01. 07:04

Gandalf írta:
nagyimre1980 írta:...Ha igen, akkor ezt meg tudjátok erősíteni? És LED-el mi a helyzet?

Nekem fogalmam sincs. De a kérdésed alapján olyan, mintha a NAS valahová a közeledbe lenne tervezve. Nem kellene ennyi lemezt ember közelébe tenni, kamrába, gardróbba, pinécébe egy otthoni NAS-t lehetőleg. Irodában meg még könnyebb külön helyiséget találni neki. Azt nem értem, miért kell egyébként a 30 TB-os lemezek korában 8+5 fiók, és főleg miért induláskor. A bővítőegységre nagyon ritkán van szükség, mert mire tele a 8 fiók, addigra már általában megéri a kisebb meglévő lemezeket nagyobbra cserélni, nem újabbakat tenni melléjük. A DX517 helyett bizonyosan inkább nagyobb kapacitású lemezekre költenék. Pl. az ITTENI 26 TB-osakkkal kezdeném..

Egyrészt nem a halkításra gondolok, érdekelne a szabályozás lehetősége.
Gyártót nem lehetne megkérdezni erről?
nagyimre1980

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2025.10.10. 15:31

nagyimre1980 írta:...Ha igen, akkor ezt meg tudjátok erősíteni? És LED-el mi a helyzet?

Nekem fogalmam sincs. De a kérdésed alapján olyan, mintha a NAS valahová a közeledbe lenne tervezve. Nem kellene ennyi lemezt ember közelébe tenni, kamrába, gardróbba, pinécébe egy otthoni NAS-t lehetőleg. Irodában meg még könnyebb külön helyiséget találni neki. Azt nem értem, miért kell egyébként a 30 TB-os lemezek korában 8+5 fiók, és főleg miért induláskor. A bővítőegységre nagyon ritkán van szükség, mert mire tele a 8 fiók, addigra már általában megéri a kisebb meglévő lemezeket nagyobbra cserélni, nem újabbakat tenni melléjük. A DX517 helyett bizonyosan inkább nagyobb kapacitású lemezekre költenék. Pl. az ITTENI 26 TB-osakkkal kezdeném..
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyimre1980 » 2025.10.10. 15:04

Synology DiskStation DS1825+ és DX525 páros vásárlásán gondolkodom.
Egy dologról viszont sehol se találtam infó, kézikönyveket is végigolvastam, de nem írják sehol.

DX525 ventilátorainak sebességével és LED világításávalmkapcsolatos a kérdésem.

DS1825+ ventilátorainak sebessége állítható, és LED ki-be kapcsolhatóak.
DX525 ventilátora is szabályozható? Régi Esata tudom hogy ez nem volt megvalósítható, de USB-C keresztül szerintem már igen.

Egy felhasználónál találtam infót, hogy DX525 ventilátorainak sebessége az alapNAS sebességihez szinkronizálódik.
Ha igen, akkor ezt meg tudjátok erősíteni? És LED-el mi a helyzet?

Köszönöm a választ!
nagyimre1980

HozzászólásSzerző: Pippin » 2025.10.09. 08:41

Most raktuk ki róla a hírt: link...
Új eszköz vásárlásakor már a legfrissebb 7.3 fog felkerülni, menni fog egyből.
Pippin

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni, melyiket vedd meg!