otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.09.03. 22:06

A hálózati mentés a változásokat a forrás NAS-on megcsinálja a cél gépen is. Nincs semmi időben régebbi tárolást. Ezt a Time Backup funkció tudja, de csak helyre (belső, USB, eSTAT) lemezre, nem hálózaton.
A NAS nem fog menteni a számítógépeidre (hacsak nem futtatsz azokon Rsync programot), nem is látom az értelmét, miért lenne ez jó így fordítva. Viszont a gépeid tudnak rá menteni, a mellékelt Windows-os programmal, vagy Mac-en a TimeMachine-on keresztül, illetve bármilyen backup programot is használhatsz.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: rhu » 2011.09.03. 13:59

Sziasztok
Kicsit elvetemült ötlet jutott eszembe, csak kérdeznék mielőtt a vásárlás része megesik.
Szóval azt már kibogarásztam hogy két synology nas között akár interneten keresztüli fájlszinkronizálás is lehetséges, gondolom ez működhet növekményes megoldással is, mint a mac-ek time machine szolgáltatása, jó lenne mert ügye interneten keresztül nem szeretnék naponta gigabájtokat küldözgetni, és jó lenne hogy kb 1 hónapra visszamenőleg meglegyenek a változások.
Megoldható e az hogy pl 1 hónapnál régebbi mentések ( növekményes mentések) törlődjenek automatikusan, mivel 1 hónapnál régebbi változások már nem érdekesek.
Ami még felmerült, hogy megoldható e az ha a nas látja a hálózatban szereplő gépeket, oda őkelme is hasonló növekményes mentést készítsen
minden egyes gépre ( jelen esetben 6 gép ről van szó de gondolom lényegtelen), a fájlok mérete általánosan 0-100mb ig, szóval gigabites hálózaton nem olyan nagy problémát jelentene, de biztonság szempontjából viszont elég ütős lenne a rendszer.

Egyébként erre a feladatra a Synology DiskStation DS411slim et néztem ki raid 5 ben használva , ebből szeretnék a fentebb emlegetett módon összekötni, és rábeszélni hogy a helyihálón lógó mentéseket csináljon a helyiháló gépeire.

Segítségeteket előre is köszönöm!
rhu

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.08.08. 13:23

Kicsit ritkán használod a vesszőt a mondat tagolásásnál... Így a "Sokkal jobb ez a kérdésem és megbízhatóbb?" mondatra aszt felelném, ez a kérdés sem sokkal jobb, de megbízható kérdés :)
De megpróbálom megfejteni. Azt nem tudom, ki mondta, hogy az USB Station 2 nem tud nyomtatni. Az igaz, hogy a DS211j már egy igazi NAS, minden extra funkcióval (és RAID-es biztonsággal), az USB Station 2 pedig csak egy kivonata a fontosabbaknak. Ha anyagilag belefér, a DS211j jobb választás, főleg, ha nem vagy biztos abban, hogy semmi másra nem lesz szükséged pár hónap múlva sem, mint az USB-s nyomtatószerverre, a DLNA-szerverre és a letöltő állomásra. De ha tényleg biztos, hogy nem bíznál más feladatot a minimális áramot fogyasztó NAS-ra, mint ezeket, akkor az USB Station 2 is elég lehet.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sanyi54 » 2011.08.06. 11:55

Köszi a választ! Azt megmondanád mennyivel gyorsabb megbízhatóbb DS 211j ez még tetszene esetleg főleg azért is mert a usbstation 2 -vel nem lehet nyomtatni.
Érdemesebb ezt a választást érvényesíteni? Sokkal jobb ez a kérdésem és megbízhatóbb?
Köszönöm!
Sanyi54

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.08.05. 13:18

Azt nem tudjuk, hogy Neked elég lesz-e. Az biztos, hogy a nagyobb modellekhez képest nem fog akkora összesebességet elérni a letöltéskor, de vélhetően elégedett leszel vele így is. Szerintem olyan 3–4 Mbyte/másodpercig ő is bírja.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sanyi54 » 2011.08.04. 23:19

Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy ha csak torentezni szeretnék fel és le tölteni akkor elég a synology USB Station2? Mi a vélemény erről?
Sanyi54

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.08.03. 19:15

Mindig október magassságában jönnek először a következő év számát viselő Synology-k, várhatóan most is így lesz. Sem specifikációkról, sem árakról nincs infónk – természetesen. Mindig érdemes várni, mert gyorsabbat kapsz a pénzedért. Így sosem lesz NAS-od :)
A mostani legkisebb modellt is 60 Mbyte/sec körül olvashatod, ami valószínűleg több, mint a legtöbb számítógép ethernetének felső határa. Nem hinném, hogy bárki tudná, mit hozna a következő 4–5 év hálózati csatlakozók és fájlméretek terén. Ha nem sürgős egy NAS otthonra, akkor várj, amíg tudsz. Van 2011-es modell, ami még csak most érkezik majd, annak utódja várhatóan 1 év múlva...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Ch00ler » 2011.08.03. 14:19

Hello,

annyit szeretnek megtudni, hogy varhatoan mikor jelennek meg a 2012-es modellek, illetve milyen specifikaciokra/arakra lehet szamitani? ;)
Erdemes-e varni azokra, vagy az idei felhozatal is megfelelo a kovetkezo 4-5 ev kiszolgalasara?

koszi
Ch00ler

HozzászólásSzerző: Martin » 2011.06.27. 08:50

A választott merevlemezzel nem lesz gondod (a 3.1 -es DSM már teljes mértékben támogatja). Ha RAID6 -ot választasz akkor is tudsz bővíteni, de csak az összes merevlemez folyamatos cseréjével. Azaz mondjuk az összes lemezt 3TB -ra cseréled egyesével, és utána mindig kötetjavítást végzel.
Egyébként feltétlenül szükséges a RAID6? Négy lemezes NAS -nál szerintem nem létkérdés, hacsak nem valóban nagyon fontos adatok tárolásáról van szó.
Synology.hu moderátor
Synology CS407e + DS411j - 8 TB, DSM 3.0
Média lejátszók: Popcorn Hour C-200, Popcorn Hour A-100
Hálózat: TP-Link TL-SG1008D switch, Linksys WRT160N Router
Martin

HozzászólásSzerző: ssarosi » 2011.06.26. 20:32

Üdv.

Eldöntöttem, veszek a héten egy 411J-t.

Azt meg nem tudom eldönteni hogy raid-5 (4x2TB = 6TB hasznos) vagy raid-6 (4TB hasznos) legyen.
Jelenleg kb. 2 TB adatom van amit rátennék, vagyis mehetne a raid-6.
De ha elérem a 4 TB-ot csak adatmentéssel tudnám a raid tömböt megválzoztatni, ami elég macerás (nincs mire menteni).

A kiválasztott winchester WD20EARS lenne, amihez ezt a megjegyzést találtam a javasolt meghajtók listájában:

1.To use this hard drive, we suggest that you reinstall the system with DSM 2.2-0965 or onward first, then reformat the HDD to adopt the WD Advanced Format Technology.
2.Before installing this hard drive on DS107, DS107e, DS108j, and DS109j, upgrade DSM to 2.2-0942 version and onward with 1TB or smaller capacity hard drive.
3.The batch number, 00S8B1, 00MVWB0, for this particular hard drive has passed the hard drive compatibility test.

Angolul nem tudok.

Az én értelmezésemben a mostani 3.1 DSM-el gond nélkül használható.
Jól gondolom?
ssarosi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!