otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Russian » 2012.03.09. 12:36

Gandalf írta:
Russian írta:Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy DS209 és egy DS110j között van-e teljesítmény külömbség a (Raid-et leszámítva) Értem ez alatt, hogy a DS110j-ben bár kisebb a proci és a ram, az "újabb" benne lévő alkatrészek kompenzálják-e ezt.

Ahogy az aláírásod jelzi, már van Synology-d, így ne ebben a topikban kérdezz, hanem a fórum megfelelő részében! Ez a vásárlás előtt állók számára van fenntartva. Ha a hivatalos forgalmazóknál vásároltad a NAS-t, van hozzáférésed a fórum többi részéhez is.

Ezt értem, de azon gondolkozom, hogy lecserélem, mert van egy jó lehetőség árban. A ds110j csak 1 lemezes, és a mirror hiánya engem zavar.
Synology DS209 DSM 4.0-2198
TP-Link TL-WR1043ND
Russian

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.03.09. 12:35

Még egy kérdés: Látom hogy a 212-esen van USB 3.0 port. Ez azt jelenti hogy ezen keresztül nagyobb sebességgel tudok a gépemről adatokat másolni a NAS-ra, mint gigabites hálózaton? Mi van ha csak 2.0-ás USB port van a gépemen? USBs meghajótként is tudom csatlakoztatni a NAS-t? A kérdéseimmel arra célzok hogy el lehet e érni a gigabites írási sebességnél (Kb 40-50 Mb/sec) nagyobb sebességet USB porton?
Dylan

HozzászólásSzerző: Frodó » 2012.03.09. 12:29

Dylan írta:Remek ez az oldal! Én egy 212j vagy 212 beszerzésén gondolkozom, főleg otthoni médialejátszára kell, de a felhő szolgáltatás is tetszik. Egyenlőre egy db 3TB-os új lemezt akarok venni hozzá, illetve beleraknám a régi NAS-omban használt, jelenleg tele lévő 1TB-os lemezt. A két lemezt két külön kötetként szeretném majd használni. A kérdésem az lenne, hogy tudom így telepíteni a NAS-t, hogy az 1 TB-os lemezt ne kelljen formatálni? Milyen adatsebességre lehet számítani a két lemez közti másolásnál? Időval majd ezt az 1 TB-os lemezt is 3 TB-osra akarom cserélni.

Minden „működhet", amit leírtál, viszont sajnos az 1TB-os HDD-t belülre rakva mindenképp formáznod kell. Esetleg megoldás lehet, ha a 3TB-osat belülre rakod a rendszernek az 1TB-osat pedig USB-n keresztül kötöd a NAS-ra.

A sebesség az adott modelltől függ, ám úgy gondolom belső műveleteknél használva az adatlapokon található olvasási sebesség fölé is mehet a sebesség.
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.03.09. 12:26

Russian írta:Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy DS209 és egy DS110j között van-e teljesítmény külömbség a (Raid-et leszámítva) Értem ez alatt, hogy a DS110j-ben bár kisebb a proci és a ram, az "újabb" benne lévő alkatrészek kompenzálják-e ezt.

Ahogy az aláírásod jelzi, már van Synology-d, így ne ebben a topikban kérdezz, hanem a fórum megfelelő részében! Ez a vásárlás előtt állók számára van fenntartva. Ha a hivatalos forgalmazóknál vásároltad a NAS-t, van hozzáférésed a fórum többi részéhez is.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.03.09. 08:21

Sziasztok!

Remek ez az oldal! Én egy 212j vagy 212 beszerzésén gondolkozom, főleg otthoni médialejátszára kell, de a felhő szolgáltatás is tetszik. Egyenlőre egy db 3TB-os új lemezt akarok venni hozzá, illetve beleraknám a régi NAS-omban használt, jelenleg tele lévő 1TB-os lemezt. A két lemezt két külön kötetként szeretném majd használni. A kérdésem az lenne, hogy tudom így telepíteni a NAS-t, hogy az 1 TB-os lemezt ne kelljen formatálni? Milyen adatsebességre lehet számítani a két lemez közti másolásnál? Időval majd ezt az 1 TB-os lemezt is 3 TB-osra akarom cserélni.
Dylan

HozzászólásSzerző: Russian » 2012.03.08. 11:43

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy DS209 és egy DS110j között van-e teljesítmény külömbség a (Raid-et leszámítva) Értem ez alatt, hogy a DS110j-ben bár kisebb a proci és a ram, az "újabb" benne lévő alkatrészek kompenzálják-e ezt.
Synology DS209 DSM 4.0-2198
TP-Link TL-WR1043ND
Russian

HozzászólásSzerző: Elrond » 2012.03.05. 15:40

DesertDog írta:
Elrond írta:Mivel a Mail Station-t szeretnéd használni, ezért az erősebb NAS-okat ajánlom Neked. Attól függően, hogy hány lemezzel használnád, én a DS212, DS212+, DS411... javaslom.
A levelezés kiváltására tökéletes, és a DDNS szolgáltatás kezeli az MX rekordot.

Köszönöm a gyors választ.
DS 411 Slim a kiszemelt példány. Akkor az elvileg el is vinné rendesen? File share, FTP, Torrent, Mail server, Cloud menne rá.

A DS411 Slim tökéletesen ellátja ezeket a feladatokat. Jó választás.
Elrond

HozzászólásSzerző: DesertDog » 2012.03.05. 15:26

Elrond írta:Mivel a Mail Station-t szeretnéd használni, ezért az erősebb NAS-okat ajánlom Neked. Attól függően, hogy hány lemezzel használnád, én a DS212, DS212+, DS411... javaslom.
A levelezés kiváltására tökéletes, és a DDNS szolgáltatás kezeli az MX rekordot.

Köszönöm a gyors választ.
DS 411 Slim a kiszemelt példány. Akkor az elvileg el is vinné rendesen? File share, FTP, Torrent, Mail server, Cloud menne rá.
DesertDog

HozzászólásSzerző: Elrond » 2012.03.05. 15:15

DesertDog írta:Sziasztok!
Lassan elkerülhetetlen lesz egy NAS beszerzése, viszont ha beruházok, akkor szeretném minél jobban kihasználni, és megszabadulni az ingyenes szolgáltatók kutakodó szemeitől.
A következő kérdéseim lennének:
- Mail station teljes mértékben használható -e a levelezés kiváltására? Amire szükség lenne: IMAP postafiók titkosított eléréssel, webmail https-en, esetleg chat a belső felhasználók között.
- A Synology DDNS szolgáltatása az MX rekordod is kezeli -e, hogy a Mail Station kintről is működjön, vagy muszáj valamilyen szolgáltatónál regisztrálni egyet?
- Az új DSM 4.0 Cloud station szolgáltatásához a kliens program milyen operációs rendszerekhez érhető el? (Windows gondolom alap, de van -e Linux, Blackberry QNX, Symbian verzió is?)

Mivel a Mail Station-t szeretnéd használni, ezért az erősebb NAS-okat ajánlom Neked. Attól függően, hogy hány lemezzel használnád, én a DS212, DS212+, DS411... javaslom.
Elrond

HozzászólásSzerző: DesertDog » 2012.03.05. 14:30

Sziasztok!
Lassan elkerülhetetlen lesz egy NAS beszerzése, viszont ha beruházok, akkor szeretném minél jobban kihasználni, és megszabadulni az ingyenes szolgáltatók kutakodó szemeitől.
A következő kérdéseim lennének:
- Mail station teljes mértékben használható -e a levelezés kiváltására? Amire szükség lenne: IMAP postafiók titkosított eléréssel, webmail https-en, esetleg chat a belső felhasználók között.
- A Synology DDNS szolgáltatása az MX rekordod is kezeli -e, hogy a Mail Station kintről is működjön, vagy muszáj valamilyen szolgáltatónál regisztrálni egyet?
- Az új DSM 4.0 Cloud station szolgáltatásához a kliens program milyen operációs rendszerekhez érhető el? (Windows gondolom alap, de van -e Linux, Blackberry QNX, Symbian verzió is?)
DesertDog

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!