otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2012.07.21. 06:37

Üdv!

Két évig Usb Station 2 -t használtam teljes megelégedéssel,de most váltok a video station miatt nagyobb modellre.
Annyi kérdés lenne,hogy ha veszek kamera license-t,és majd egyszer megint váltanék még nagyobb modellre,
akkor azt vihetem tovább,vagy "rajta marad" azon a nason,amin aktiváltam?
Zoli_B

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.20. 16:38

A NAS-hoz mellékelt ethernet kábelt dugd bele a routerbe! Ennyi egyelőre.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hansola » 2012.07.20. 16:22

Üdv!

1 ds 112j-t szeretnék otthoni használatra.
Adott egy PPOE internet D-link modem, egy TP-link 1043nd router.
Hogyan kössem fizikailag a NAS-t, hogy minden működjön.

Köszi!
hansola

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.20. 12:49

Bármilyet lehet rakni természetesen, két különböző egybe is formázható, ha nem kell a biztonság, csak a max. egybefüggő tárhely a lényeg.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborpocsi1979 » 2012.07.20. 12:27

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2 lemezes változatokba legyen az a 212 vagy a 212j lehet-e különböző méretű HDD-ket rakni, vagy csak két egyforma méretűt?
Köszi
Gábor
gaborpocsi1979

HozzászólásSzerző: technoman » 2012.07.17. 09:30

Gandalf írta:
technoman írta:.. de tudod nekem ott vannak a külső-házas vinyoim, amiken a filmjeim vannak...

Na, pedig akkor főleg itt lenne a lehetőség, hogy előre ugorj az időben és ne külső lemezeken tárold a filmjeidet össze-vissza, hanem egy helyen, biztonságban egy többlemezes DiskStation-ön!

Igen, teljes mértékben igazad van, csak a kivitelezésében van nálam egy kis gond. Külön helyen húzom le a filmeket és teljesen máshol nézem a filmeket. Ezért -sajnos- nálam nem lenne értelme a több vinyós NAS-nak.
technoman

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.16. 14:45

technoman írta:.. de tudod nekem ott vannak a külső-házas vinyoim, amiken a filmjeim vannak...

Na, pedig akkor főleg itt lenne a lehetőség, hogy előre ugorj az időben és ne külső lemezeken tárold a filmjeidet össze-vissza, hanem egy helyen, biztonságban egy többlemezes DiskStation-ön!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: technoman » 2012.07.16. 13:34

MrJanika írta:Így van, egyidőben a párhuzamos letöltések száma van korlátozva.......

Köszi a választ :)
Igen, én is ezen agyaltam, de tudod nekem ott vannak a külső-házas vinyoim, amiken a filmjeim vannak. Ezt tényleg csak letöltő központnak szeretném használni.
technoman

HozzászólásSzerző: MrJanika » 2012.07.16. 12:24

technoman írta:...Ha jól olvasom, Te csak a letöltés, azaz a leecher számát írtad le 20-nak (ennél én jóval kevesebb torrentet szeretnék egyidőben egy helyről letölteni), de emellett párhuzamosan én még futtathatok,tölthetek/seedelhetek másik 40-et?
Mert nekem ez lenne a lényeg.

Így van, egyidőben a párhuzamos letöltések száma van korlátozva, megosztásban lévőké nincs, vagyis nem tudok róla. Van olyan ismerősöm akinek 300+ torrent van megosztásban a download stationban minden gond nélkül. Én speciel a csomagkezelőből telepíthető Transmissiont használom windows-os remote gui-val, ezzel teljes utorrent feelig van. Bármelyiket is fogod használni a kettő közül letöltésre, nem fogsz csalódni benne.
Még egy fontos dolog: A választott NAS megfelelő lesz erre, de azért azt tartsd szem előtt, hogy letölésen kívűl nagyon sok minden másra is használhatók a Synology NAS-ok. Ha ezeket a plusz funkciókat megismered és kipróbálod és meg is tetszenek és használni fogod, akkor hamar kicsi lehet a kiszemelt gép mind teljesítményben, mind tárkapacitásban.
Synology.hu moderátor
NAS: Synology DS1812+
MrJanika

HozzászólásSzerző: technoman » 2012.07.16. 11:50

Gandalf írta:
technoman írta:...és úgy látom, hogy ez az a márka, ami mindenfajta terméktámogatást megad nekem, mint egyszerű júzernek (magyar kezelőfelület, fórum, 2 év gar, stb....)...

Jól látod :)
1. Azt hiszem 3 kattintás....

Gandalf!

Köszi a hiper gyors válaszokat. :D
Mint nehéz felfogású ember, azért kérnék a 3. hozzászólásodnál még egy kis türelmet.
Ha jól olvasom, Te csak a letöltés, azaz a leecher számát írtad le 20-nak (ennél én jóval kevesebb torrentet szeretnék egyidőben egy helyről letölteni), de emellett párhuzamosan én még futtathatok,tölthetek/seedelhetek másik 40-et?
Mert nekem ez lenne a lényeg.
technoman

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!