otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.08.14. 14:03

A médialejátszó (processzora miatt) még jó darabig nem lesz a számítógéppel egyenértékű letöltőállomás. A NAS azonban az. Itt nem kell majd korlátoznod, max. azért, hogy a gyors feltöltés ne lassítsa le a netedet, ha ADSL-ről van szó. De ezt a számítógépeden is meg kell tenned. Nem lesz gond a DS212j-vel, bár ha nagyon sok fájllal torrentezel, az admin felület arányosan lassulhat kicsit. Ékezetek majd lesznek a NAS-on :)
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: rkovacs » 2012.08.14. 13:36

Sziasztok!
A kozeljovoben tervezek vasarolni egy Synology NAS-t otthonra 90 % ban torrentezni, filmek tarolasara, es lejatszasra egy PCH A-210 en.
Igazabol mar ki is neztem egy Synology DiskStation DS212j valosinuleg 2 db 2 TB os merevlemezzel.
Azert vagyok bizonytalan csak mert amikor vasaroltam a PCH akkor leirasban szerepelt, hogy torrentezni is lehet vele (lehet is) csak az nem volt leirva, hogy vissza kell venni a letoltesi sebesseget, meg a kapcsolatok szamat is erdemes korlatozni (mert lefagy)- foleg a letoltesek eseteben - felreertes ne essek nagyon szeretem a lejatszot csak jokat tudok rola mondani, de kiderult szamomra, hogy szuksegem van egy NAS ra is.

Kerdesem a kovetkezo lenne:
A fenti keszulek alkalmas-e 100-150 torrent kezelesere, a letoltesek szama egy idoben max 4-5., a letoltesi sebesseg korlatozasara lehet - e szukseg.

Elnezest kerek az ekezetek hianya miatt.

A valaszt elore is koszonom.
rkovacs

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.08.12. 15:28

1. Igen, nagyon sokan használják. De ebben a topikban a felhasználók nem tudnak Neked válaszolni, csak az adminok és moderátorok.
2. Működniük kell, Samsungot sokan használnak a fórumozók között is, de a Philipsről sem írta senki, hogy gondja lenne. Bár ha sokat mozizol, előbb-utóbb úgysem a TV-vel fogod DLNA-n lejátszani a fimeket...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: idavid » 2012.08.08. 23:39

sziasztok,
én a a ds212j típusú modell megvásárlása előtt állok. két kérdés:

1. a weblap alapján ez a Green szériás, 1 és 1.5 TB kapacitású WD háttértárakkal jól boldogul. valakinek ebben tapasztalat?
2. a DLNA funkciót a samsung és a philips lcd televíziókkal próbálta már valaki? Jelenleg egy sima PC szolgálja ki a televiziókat, ezt szeretném kiváltani ezzel a NAS-al, de a PC-n ahány szoftver, annyiféleképpen támogatják a tévéket...

köszi,
D.
idavid

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.26. 09:26

Ez kicsit offtopik itt, a melyik Synology NAS-t válasszam fórumban... De ahogy mondod, papíron elégnek kell lennie, de gyakorlatban nem elég. Pontosabban az USB-s wifi adaptereknél nem elég, belső wifinél természetesen működhet. Ha megfelelő a térerő. Mivel az ethernetnél mindig 100 mbit az a 100 mbit, nem függ a távolságtól és más zavaró vezeték nélküli eszközöktől úgy, mint a wifi esetében. Mert egy fallal a router mögött már nem valószínű, hogy 150 Mbit marad...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakatbal » 2012.07.25. 22:05

Egy kérdésem lenne Gandalf: ugy olvastam, hogy a wifi alkalmatlan hd anyagok lejatszasara. Az n-es wifi tud 150 mbit-el adni es fogadni. A popcorn v8-asomon 100 mbit-es lan van. Papíron elégnek kéne lennie az n-es wifinek... ?
lakatbal

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.25. 08:58

OK, tehát a TV-n nincs hálózat, wifi-n sem tud csatlakozni. Akkor az előző válaszom utolsó két mondata szerint...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.07.24. 19:37

Azt azért írtam, mert oda nincs lehetőség LAN kiépítésre, mivel ahogy mondtam egy emelettel lentebb van a TV, ezért jön szóba a WIFI.
Azért kell oda tennem a médialejátszót és/vagy NAS-t, mert ott a TV az USB porttal, ha odateszem ezeket az eszközöket, akkor pedig a számítógépről nem érem el őket, ezért kellene a WIFI. kicsit bonyolult a helyzet... :-)

Gandalf írta:Azt írtad annó: „WIFI-n keresztül tudom csak elérni a TV-t”. Ez alapján azt gondolnám, hogy van benne hálózat, így le tud játszani DLNA-szerverről is. Azaz a NAS-ról is. Ha félreértettem, és nincs benne hálózat, akkor még inkább javaslom egy hálózatos lejátszó megfontolását. No meg mellé majd egy NAS-t!
magashazi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.07.24. 18:49

Azt írtad annó: „WIFI-n keresztül tudom csak elérni a TV-t”. Ez alapján azt gondolnám, hogy van benne hálózat, így le tud játszani DLNA-szerverről is. Azaz a NAS-ról is. Ha félreértettem, és nincs benne hálózat, akkor még inkább javaslom egy hálózatos lejátszó megfontolását. No meg mellé majd egy NAS-t!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.07.24. 17:49

Gandalf írta:Hát, kicsit eltértünk a NAS-októl már...

Köszönöm szépen a tanácsokat megfogadom. A problémám azonban ott van amit pár beírással ezelőtt írtál, hogy az USB-s TV-met a NAS-al nem tudom sehogy összekötni. Ez pedig fontos lenne, ezért keresek más megoldásokat, de tiszteletben tartom, hogy ez egy NAS fórum. Köszi szépen,
G.
magashazi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!