otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: synNiko » 2013.02.07. 15:58

Vacillálok a 412+ és a 412j között. Nem igazán világos még, miért kerül a duplájába az első, mi az a nagy különbség a kettő között? Ebben várnék segítséget, hogy jó döntést hozzak. Köszönöm.
synNiko

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.04. 12:46

gaeb írta:...vannak olyan tv-k, amik jobban vagy kevésbé jobban működnek együtt a nassal?...

Én nem gondolom, hogy hosszabb távon egy tévével, pontosabban a bele épített lejátszóval fogsz mozizi. Ennek számos korlátja van, így nem leszel vele elégedett. Vegyél egy normális médialejátszót, ahol nem gond a 40+ mbites filmsebesség, vagy akár a Blu-ray sem. Ráadásul a HD-s hangokat is rá tudod kötni az erősítődre, ami a tévével nem működne.
A tévé egyébként lényegtelen, mindegyik működik a Synology-val, amiben van hálózati lejátszó (DLNA-kliens). Így inkább az lenne a szempont, ha én állnék tévé vásárlás előtt, hogy a szokásaimnak megfelelő technológiát (plazma vagy LCD) válasszam, és azon belül a legjobb 2D vagy 3D képet adót, a lejátszó részét úgysem lehet sokáig jól használni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.04. 12:39

dr Stefan írta:...azt szeretnem kerdezni ha beleteszem 'ideiglenesen' egy regebbi tipusu RaptorX 10.000 rpm Hdd't ,, elkepzelheto hogy mukodjon vele, a NAS ?... ha nem ismeri fel a NAS a hdd-t az hogy nyilvanul meg ? ?

ITT nem látok Raptor-t, így nem tudom a választ. Ha nem ismeri fel, akkor nem látja, hogy lenne benne merevlemez, esetleg látja, csak formázáskor hibával megáll. De erről majd a fórumon belül beszéljünk, ha megvan a NAS, én még nem láttam olyan HDD-t, ami ne működött volna, igaz ilyen különlegesebbet nem is tettem még bele a NAS-ba.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.04. 12:35

trafipachx írta:Üdv
A TV-n van olyan mód hogy felvegyem az adást akkor azt tudom NAS-ra rögzíteni? Vagy csak USB-re lehet? A tv LG 47LM960V .

A válasz a tévé kezelési útmutatójából derülne ki, ha lenne ott olyasmi, hogy hálózaton keresztül is tud rögzíteni. De ilyet szerintem jelenleg egyetlen tévé sem tud. DVB-T adást a Synology-val fel lehet venni a hozzá kapcsolt tunerről. Nagyon mást szerintem a tévével sem tudsz felvenni, illetve ha set-top-boxod van pl. az IPTV miatt, akkor meg semmit.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaeb » 2013.02.03. 19:37

Sziasztok.

Most akarok egy új otthoni komplett rendszert kiépíteni, ennek kapcsán találtam rá a synology-ra, mivel a tv is elég elavult abból is újat veszek, a kérdésem az lenne hogy mit ajánlotok, milyen tapasztaltok vannak, vannak olyan tv-k, amik jobban vagy kevésbé jobban működnek együtt a nassal?
amire használnám: backup szerver, cloud, külső elérés, torrent, film streamelés, kb ennyi de ahogy nézem a leírásokat menet közben egyre több minden jön majd még ehhez :).
Két laptop-ot, és két okos telefont, valamint egy tv-t kellene kiszolgálnia, és itt jön a lényeg és a kérdés milyen legyen az a tv ?
A rootert sem tudom igazán nem akarok fukarkodni de ha jól értem a dolgot elvileg elég a legegyszerűbb is mivel nem sok dolga lesz.

nas: DS213 ra gondoltam
winyó: WD Red 2TB
rooter: TP-LINK TL-WR1042ND Router vagy TP-LINK TL-WR2543ND Router vagy TP-LINK TL-WDR4300
tv: Samsung UE40ES6800

Köszi.
gaeb

HozzászólásSzerző: dr Stefan » 2013.02.03. 16:12

Hello mindenkinek !

Megrendeltem a DS412+ -t, de a hozza valo WesternDigital RED Hdd-k majd csak a honap vegefele' lesz ra penz...

Na, azt szeretnem kerdezni ha beleteszem 'ideiglenesen' egy regebbi tipusu RaptorX 10.000 rpm Hdd't ,, elkepzelheto hogy mukodjon vele, a NAS ? ?

mert mar nagyon varom hogy bejarjam elobe a DSM-t... :mrgreen:

ha nem ismeri fel a NAS a hdd-t az hogy nyilvanul meg ? ?

Koszonom. :oops:
dr Stefan

HozzászólásSzerző: trafipachx » 2013.02.03. 07:04

Üdv
A TV-n van olyan mód hogy felvegyem az adást akkor azt tudom NAS-ra rögzíteni? Vagy csak USB-re lehet? A tv LG 47LM960V .
trafipachx

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.01.23. 15:33

Zsömi írta:...Alapvetően 3 típust néztem ki, amik a Synology DS212j, a DS213 és a konkurencia Dlink DNS-325-öse...

A híreinket és a D-linkekkel kapcsolatos híreket érdemes összehasonlítani. Ott látod, hogy kb. hol tart a fejlődés. De főleg azt javasolnám, lépj be egy Synology-ra, pl. a gyári demó NAS-ra ITT, és próbálj ki élőben egy másfajtát is. Sok kérdés szerintem nem marad utána :) Amiket elvársz, azt a legkisebb 2-lemezes, a DS212j is tudja, sőt. Az összes fájlodat el tudod érni kívülről, nem is beszélve a zenékről, videókról ha okostelefonod is van. A DSM-ről ITT és ITT tájékozódhatsz magyarul (DSM4.1 és az új DSM4.2).
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.01.23. 15:27

afer101 írta:A kérdésem a következő: a NAS-ba helyezett HDD milyen filerendszerre lehet leformatálni, ill. lehet-e FAT32.

A lemezeket a NAS formázza le. EXT4-re fogja. Természetesen nem lehetne pl. FAT32, ahol 4 GB-nál nagyobb fájlok kezelése nem is lehetséges. Mivel a NAS-on linux fut, így ennek a saját EXT fájlrendszerét használják a belső lemez. De ez semmilyen szinten nem érinti a felhasználót, hiszen hálózaton keresztül elérve egy másik gépet, NAS-t, lényegtelen és nem is látszik a fájlrendszer formátuma. Fájlnevek kezelése és hasonlók terén mindent tud az EXT4, amit a Windows, Mac OS X és linux fájrendszerek tudnak.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zsömi » 2013.01.22. 18:24

Sziasztok!

Otthonra szeretnék egy nast venni. Alapvetően 3 típust néztem ki, amik a Synology DS212j, a DS213 és a konkurencia Dlink DNS-325-öse. Hajlanék erősen a Synology valamely termékére, de azt kérném, hogy ebben erősítsetek meg érvekkel, mivel nem igazán értek a nasokhoz (miben jobb a Synology, milyen szolgáltatásban tud többet).
Amire használnám, az első sorban adat tárolás biztonságosan (ezért is választottam 2 lemezes nasokat). Adatok alatt 200 gigányi fényképet, 100 gigányi saját videót, munkához szükséges adatokat értek. Ezen kívül nagy felbontású videók (full HD) és tömörítésmentes zenék hálózati megosztására szeretném használni. A terv az lenne, hogy bedigitalizálnék sok 100 cd-t, amit egy HTPC-vel játszanék le a nappaliban. A videók lejátszásához is a htpc-t használnám (van benne gigabites csatlakozás).
Amit a nasnak ki kellene tudnia szolgálni az 2 asztali pc, 1 htpc és 2 androidos telefon. Ritkán működnek együtt, és jellemzően filmet csak a htpc-n nézünk.
Amilyen funkciókra szükségem lenne az a hálózati adattárolás, a filok kiszolgálása az említett készülékekhez, ftp letöltés, nagyon ritkán torrent és nem lenne baj, ha néhány file-t el tudnék érni akár kívülről is, de ez nem feltétel. Ip kamerát biztos, hogy nem használnék.
Ebben kérném a segítségeteket, hogy melyiket válasszam.

Válaszaitok előre is köszönöm.

Zsömi
Zsömi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!