otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.05.07. 11:40

Azt nem szívesen írnám le itt újra, hogy mi a két modell között a különbség, hiszen ezt meg tudod nézni az adatlapokon. Ahogy a DS211j specifikációinál olvasható, ő max. 5 kamerát képes kezelni, tehát marad szerintem a DS211, mint a legolcsóbb modell, ami már megfelel az elvárásaidnak.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Clasp » 2011.05.06. 17:00

Sziasztok!
Otthonra keresek NAS-t, elég sokat keresgéltem már, s a Synology meggyőzőnek tűnik. Nem vagyok egy nagy számítástechnikai guru, de azért elboldogulok. Nem tudom, hogy melyiket típust vegyem, ebben kérem a segítségeteket. Az alábbi dolgokra szeretném használni: hálózati adattárolás (a családban 2 db asztali és 3 db laptop van, valamint fontos lenne, hogy a munkáimat és egyéb tárolt dolgokat bárhonnét el tudjam érni), saját honlap, megfigyelő központ (6-8 db IR kamera részére). Kb. ennyi, én a 211 és a 211j típusokat néztem, azonban azt sem tudom, hogy a kettő között mi a különbség, hacsak nem az áruk. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv: Clasp
Clasp

HozzászólásSzerző: Martin » 2011.04.12. 08:00

matarese írta:Illetve még egy kérdés.
Az általam választott DS211J adatlapját nézegettem, feltűnt, hogy a Szolgáltatások részen belül az Érintett modellek (ez alul van, ha mondjuk kiválasztok egy Filemegosztás, Hálózat stb. fület) részen, nincs feltüntetve ez a típus, csak a 411. Pedig elvileg tudja azokat a funkciókat. Ez csak hiányosság, hogy még nincs ott is kilistázva a modell, vagy én értek félre valamit?

Mindegyik jelenleg forgalmazott modellnek teljesen azonosak a a képességei szoftveres oldalon (mindegyik a DSM 3.1 -et futtatja). Szerintem oda még nem lett beírva minden idei modell. Magyarul csak hiba.
Synology.hu moderátor
Synology CS407e + DS411j - 8 TB, DSM 3.0
Média lejátszók: Popcorn Hour C-200, Popcorn Hour A-100
Hálózat: TP-Link TL-SG1008D switch, Linksys WRT160N Router
Martin

HozzászólásSzerző: matarese » 2011.04.12. 04:47

Illetve még egy kérdés.
Az általam választott DS211J adatlapját nézegettem, feltűnt, hogy a Szolgáltatások részen belül az Érintett modellek (ez alul van, ha mondjuk kiválasztok egy Filemegosztás, Hálózat stb. fület) részen, nincs feltüntetve ez a típus, csak a 411. Pedig elvileg tudja azokat a funkciókat. Ez csak hiányosság, hogy még nincs ott is kilistázva a modell, vagy én értek félre valamit?

Köszi
matarese

HozzászólásSzerző: matarese » 2011.04.12. 04:26

Gandalf írta:
matarese írta:Illetve ha a kinézett üzletben nem kapok termékregisztrációs kártyát, az mennyire gáz?
Legalábbis a SYNOLOGY oldal forgalmazóinál nem találtam meg a céget...

Olyannyira, hogy ha ez így van, nem is válaszolunk az első kérdésre. :) Az oldalon listázott kereskedők az úgynevezett szakértő forgalmazók. Tőlük a termék mellé hozzáértést és valódi segítséget is kaphatsz. Rajtuk kívül még másoknál is megtalálod a Synology-t, a legtöbbnél kapsz is a termék mellé regisztrációs kártyát, ami ehhez az oldalhoz ad teljes hozzáférést. Enélkül mi nem tudunk Neked itt segíteni, és nem tudsz kérdezni, nem férsz hozzá a zárt cikkekhez. És biztos, hogy nem a magyar képviselet garanciáját kapod. Kicsit olvass vissza ebben a topikban, már sokszor feltették a DS211j-vel kapcsolatos kérdést, most nem szaporítanánk a helyet azzal, hogy ismét leírom. Írd be a kereséshez, hogy DS211j!

Köszi a gyors választ. Időközben már úgy néz ki, hogy eldőlt a dolog és a egyik hivatalos forgalmazó mellett döntöttem. Amint megérkezik a cucc, nekiveselkedem.
matarese

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.04.11. 21:21

matarese írta:Illetve ha a kinézett üzletben nem kapok termékregisztrációs kártyát, az mennyire gáz?
Legalábbis a SYNOLOGY oldal forgalmazóinál nem találtam meg a céget...

Olyannyira, hogy ha ez így van, nem is válaszolunk az első kérdésre. :) Az oldalon listázott kereskedők az úgynevezett szakértő forgalmazók. Tőlük a termék mellé hozzáértést és valódi segítséget is kaphatsz. Rajtuk kívül még másoknál is megtalálod a Synology-t, a legtöbbnél kapsz is a termék mellé regisztrációs kártyát, ami ehhez az oldalhoz ad teljes hozzáférést. Enélkül mi nem tudunk Neked itt segíteni, és nem tudsz kérdezni, nem férsz hozzá a zárt cikkekhez. És biztos, hogy nem a magyar képviselet garanciáját kapod. Kicsit olvass vissza ebben a topikban, már sokszor feltették a DS211j-vel kapcsolatos kérdést, most nem szaporítanánk a helyet azzal, hogy ismét leírom. Írd be a kereséshez, hogy DS211j!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: matarese » 2011.04.11. 18:39

Sziasztok!

NAS vásárlás előtt állok, és egy DS-211J-t néztem ki magamnak.
FTP, torrent, php (saját oldal) lenne használva.
Mennyire ajánlott ez a típus otthoni használatra (1 felhasználó)?

Illetve ha a kinézett üzletben nem kapok termékregisztrációs kártyát, az mennyire gáz?
Legalábbis a SYNOLOGY oldal forgalmazóinál nem találtam meg a céget.

köszi előre is a válaszokat

m
matarese

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.04.11. 12:34

Még nem, de idén már fognak tudni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: micro » 2011.04.09. 12:03

Tudnak ezek a NAS-ok a külső USB porton keresztül HFS-re formázott vincsesztert kezelni?
micro

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.04.08. 18:52

Szerinted bárki tudja a világon, milyen lesz majd 1 év múlva a következő modell? Lehet, hogy még a processzor sem létezik, ami belekerül.
De egyébként igen, mindig érdemes várni a következő évre. Csak akkor sosem lesz semmid...
Árcsökkenés sosincs a Synology-nál (se), de a forint komolyabban erősödik a dollárhoz képest és tartósan úgy marad, akkor természetesen olcsóbb lesz idehaza.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!